Folosește resursele pe care le ai!

„Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, și poporul care se va naște să laude pe Domnul!” (Psalmii 102:18)

Ascultă ediția audio aici.

Una dintre preocupările cele mai mari ale fondatorilor Bisericii Adventiste a fost pregătirea și educarea copiilor și a tinerilor. James White a fost primul lider care a recunoscut nevoia editării unei reviste pentru tineri, într-o vreme în care tiparul era cel mai uzual mijloc de răspândire a informației. Revista s-a numit The Youth Instructor [„Instructorul tineretului”] și a văzut lumina tiparului pentru prima dată în 1852. Este remarcabil că această preocupare pentru instruirea tinerilor a fost una dintre primele preocupări ale bisericii (înainte chiar și de organizarea ei oficială, în 1863).

O altă revistă, de data aceasta o revistă pentru copii, a fost editată în 1890 de W. N. Glenn sub titlul Our Little Friend [„Micul nostru prieten”]. În condițiile în care procesul de tipărire era unul destul de rudimentar și anevoios, este de asemenea uimitor că această revistă apărea săptămânal! Motivul este unul foarte simplu: în paginile acestei reviste se regăseau diverse povestioare și poezii pentru copii de diferite vârste, resurse de care bisericile aveau nevoie pentru momentul povestirii pentru copii din Sabat. Povestirea era un moment nelipsit din cadrul programului de Sabat, copiii fiind foarte încântați de învățăturile primite prin intermediul acestor povestiri.

Astăzi există nenumărate resurse creștine pe care instructorii le au la dispoziție, iar copiii așteaptă cu aceeași nerăbdare în Sabat momentul special pregătit pentru ei. Este privilegiul nostru al tuturor să le oferim în cadrul programului de închinare un timp special în care adevărul Scripturii să fie zugrăvit înaintea ochilor lor în culorile cele mai vii. Ar trebui să urmăm exemplul înaintașilor noștri, făcând astfel încât în fiecare Sabat să nu lipsească povestirea pentru copii. Oferindu-le atenția noastră și un timp/loc în programul de închinare din Sabat, copiii se vor simți întotdeauna valoroși, apreciați și iubiți în biserică, exact ca într-o familie.

Să-I mulțumim Domnului astăzi pentru toate resursele pe care le avem la îndemână și să ne rugăm să le putem folosi cât mai eficient!

Provocare:

Caută în bibliotecă o carte de povestiri creștine pentru copii și oferăte voluntar să pregătești povestirea din următorul Sabat!

Dorin Cristea
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor