Nu renunța la vis!

„Doamne, Tu ești Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălța! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioșie.” (Isaia 25:1)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 1907, Conferința Generală a decis pentru prima dată să organizeze un consiliu în afara Statelor Unite. Această întâlnire a avut loc la sanatoriul de la Gland, în Elveția. Un punct important pe agenda acestei întâlniri a fost preocuparea pentru viitorul tinerilor din biserică și pentru pregătirea lor în vederea slujirii. Au avut loc discuții constructive, la finalul cărora a fost adoptată următoarea rezoluție: „Pentru ca lucrarea să progreseze și mulți lucrători să fie instruiți, va fi creat un nou departament ce va fi cunoscut sub numele de Departamentul de tineret al Conferinței Generale.” Profesorul Milton Kern, un promotor neobosit al lucrării cu tinerii, a fost desemnat ca director al noului departament.

În același an, președintele Conferinței Generale, A. G. Daniels, a convocat prima convenție de tineret în Vermont, Ohio. Peste o sută de delegați au participat la această convenție, reprezentând nouă uniuni. Pentru prima dată în istoria Bisericii Adventiste, tinerii care au participat la acea convenție au simțit că sunt o parte integrantă a unei organizații mondiale și că pot face mult mai mult pentru biserica lor.

Unul dintre vorbitori s-a adresat participanților cu următoarele cuvinte: „Aceasta este cea mai interesantă întâlnire la care am participat vreodată! Am așteptat atât de mult momentul în care frații din conducere vor lăsa deoparte alte poveri și responsabilități și vor hotărî un timp special pentru a discuta despre această importantă lucrare: lucrarea cu tinerii.” Era Luther Warren, băiatul care în urmă cu douăzeci și opt de ani pusese, împreună cu prietenul său Harry Fenner, bazele primei societăți adventiste a misionarilor voluntari. Acum visul lor devenea realitate.

Ce frumos este să nu renunți niciodată la visul de a-L sluji pe Dumnezeu!

Roagă-te pentru toți tinerii din biserica ta care visează să-I slujească lui Dumnezeu! Roagă-te ca visul lui Dumnezeu pentru ei să se împlinească!

Provocare:

Cu siguranță există în biserica ta tineri care visează să facă ceva pentru Dumnezeu. Gândește-te la unul dintre ei pe care să-l ajuți să-și îndeplinească visul!

Dorin Cristea
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor