Tăria celor slabi

„V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteți tari și Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi și ați biruit pe cel rău.” (1 Ioan 2:14)

Ascultă ediția audio aici.

În 1879, Luther Warren și Harry Fenner (de 14 și, respectiv, 17 ani) erau doi tineri care se asemănau foarte mult cu adolescenții de astăzi. Ei au observat unele probleme din societatea în care trăiau și au văzut că aceste probleme existau chiar și în biserică. Acești băieți au înțeles repede că schimbarea nu putea veni din altă parte, astfel că au făcut un plan misionar pentru biserica și localitatea lor, Hazleton. Credința lor era atât de nouă, încât biserica abia formată nu organizase niciun program pentru copii sau tineri. Nu existau școli adventiste, cluburi de Exploratori sau societăți ale tineretului adventist.

Pentru Luther, băiatul de 14 ani, acest moment a fost doar începutul unei cariere de slujire a tinerilor din biserică, întreaga lui viață dedicând-o lucrării cu tinerii. Deși nu a fost ales niciodată în mod oficial într-una dintre pozițiile de conducere ale bisericii, Luther Warren poate fi considerat primul lider al Departamentului de tineret din Biserica Adventistă.

Credem sau nu, tinerii (și chiar adolescenți ca Luther și Harry) au jucat un rol important în formarea și organizarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Mulți dintre pionierii bisericii pe care astăzi îi vedem în fotografii cu favoriți și bărbi generoase nu erau la începutul formării bisericii decât niște simpli adolescenți sau tineri. Dar acest fapt nu a constituit o piedică în calea chemării lor de către Dumnezeu pentru o misiune atât de importantă cum este clădirea din temelii a unei biserici.

Dumnezeu poate folosi și astăzi copii și tineri pe care îi credem de obicei slabi pentru unele dintre cele mai „tari” misiuni pentru această lume.

Roagă-te astăzi pe nume pentru tinerii pe care îi cunoști și care vor să facă ceva pentru Dumnezeu!

Provocare:

Dumnezeu poate alege tineri entuziaști și sinceri care să lucreze pentru El. Trimite-le astăzi un SMS cu o încurajare adolescenților din comunitatea ta!

Dorin Cristea
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor