Prilej de schimbare

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (Ioan 3:16)

Ascultă ediția audio aici.

Cândva în jurul anilor ’70, revista Revue Adventiste [„Curierul adventist”] publica următoarea întâmplare:

În 1947, în Brazilia, o femeie rămasă de două luni văduvă moare la naștere, lăsând în urmă doi gemeni. Juan a fost adoptat de familia Frias, iar Armando, de familia Escalantes, o familie bogată.

În familia Frias, marginalizat și respins, Juan ajunge delincvent. Oscilând între pușcărie și libertate, la vârsta de 26 de ani, Juan comite un lucru teribil: răpește doi copii, de 3 și 5 ani, sperând să obțină o recompensă de 20 000 de dolari, apoi îi ucide. În acest timp, Armando ajunsese un tânăr bogat, cu înaltă educație. Într-o zi, privește prima pagină a ziarului Jornal do Brasil [„Jurnalul Braziliei”] și încremenește. Era chiar poza lui! Înfrigurat, află mai târziu că Juan era fratele lui. Zdrobit, după trei săptămâni, face un plan și, prin relațiile pe care le are tatăl său, vrea să ajungă la fratele său întemnițat și să-i propună… un schimb. Armando obține aprobarea pentru un număr de opt vizite. Vizită după vizită, Armando îi vorbește cu duioșie, pentru ca, spre final, să își dezvăluie planul. Când aude acest plan, Juan plânge ca un copil. Nu vrea să accepte! După mari stăruințe, Juan acceptă să își pună hainele și peruca fratelui său. Înainte de despărțire, Armando îi spune:

— Adu-ți aminte că, de-acum, tu nu mai trăiești viața ta, ci viața mea! Să nu uiți că un altul care să moară pentru tine nu mai există! Trăiește demn de iubirea mea!

După două săptămâni, la 28 iulie 1973, în sala ticsită a tribunalului din Rio Grande, juriul anunță sentința lui „Juan Frias”: moarte prin spânzurare. Undeva în sală, un tânăr elegant se frânge de emoție – a primit un dar nemeritat.

Prin analogie, acest caz real vorbește despre jertfa Domnului Hristos pentru tine. Oferta aceasta îți este adresată și ție astăzi. Vei accepta schimbul?

Roagă-te pentru tinerii care au un trecut tumultuos!

Provocare:

Trăiește demn viața nouă primită în dar!

Ionuț Pop-Coman
Conferința Transilvania de Nord

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor