Uriah Smith (1832–1903)

„Domnul a venit, S-a înfățișat și l-a chemat ca și în celelalte dăți: «Samuele, Samuele!» Și Samuel a răspuns: «Vorbește, căci robul Tău ascultă.»” (1 Samuel 3:10)

Ascultă ediția audio aici.

Unul dintre tinerii pionieri ai mișcării adventiste a fost Uriah Smith. El avea 12 ani în timpul Marii Dezamăgiri din 1844. La vârsta de 20 de ani a înțeles adevărul despre Sabat, la 21 de ani s-a alăturat surorii sale la biroul publicației Review din Rochester, iar la 23 de ani era deja editorul revistei The Review and Herald (astăzi Adventist Review). La început s-a confruntat cu multe probleme financiare, dar a condus totul atât de bine, încât revista The Review and Herald a devenit tot mai cunoscută. Pe lângă editare, tânărul Uriah Smith s-a ocupat și de corectare, administrare și contabilitate timp de mai mulți ani. Mai târziu a ajuns secretarul Conferinței Generale, însă el este cunoscut în mod deosebit ca fiind cel mai eminent cercetător adventist al profețiilor din Daniel și Apocalipsa. Pe lângă aceasta, era o persoană extrem de talentată și în alte domenii, remarcându-se printre contemporani și ca poet, scriitor de imnuri, inventator și sculptor.

Uriah Smith este o pildă pentru noi astăzi cu privire la studiul aprofundat al Cuvântului lui Dumnezeu. El a început să slujească încă din tinerețe pentru vestirea Evangheliei. Noi cum am putea să-i motivăm pe tinerii bisericii să se angajeze în studiul și răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu cu același zel?

Doamne, păzește-i astăzi pe slujitorii Tăi atunci când dau mărturie despre Tine!

Provocare:

Roagă-te astăzi pentru tinerii din proiectul Student Valdenz! Gândește-te la o modalitate de a-i susține în această nobilă lucrare!

Alexandru Țopârlan Dobrin
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video