Ochi pentru copii

„Isus a chemat la El un copilaș, l-a pus în mijlocul lor.” (Matei 18:2)

Ascultă ediția audio aici.

Încearcă să pătrunzi în cercul ucenicilor! Să prinzi ritmul vieții lor! Să descifrezi trăirile și interesele din inima lor! Nu s-au putut potoli, așa că L-au întrebat pe Isus: „Cine este mai mare în Împărăția cerurilor?” (Matei 18:1). Ca răspuns la nedumerirea lor, Isus „a chemat la El un copilaș” (Matei 18:2).

Prin această mișcare de pedagog, ucenicii se trezesc în fața unei lecții tulburătoare. Cea mai frumoasă definiție despre măreție a fost indicată prin prezența copilului. Tulburător… Isus nu a făcut apel la tratate de psihologie, la volume de teologie sau la conferințe academice. Un copil. De atât este nevoie ca să deslușim planul ceresc
cu privire la salvarea noastră.

Dar, dincolo de modelul pedagogic, gestul lui Isus mai descoperă ceva. Ochii Lui nu îi ocolesc pe cei micuți. Copiii sunt atenția deosebită a lui Isus. În ochii Mântuitorului, un copil își are locul „în mijlocul adulților”. Preocupați să-i creștem mari, am pierdut din vedere că, uitându-ne la ei, acordându-le atenție, oferindu-le un loc între noi, de fapt, noi creștem mari. Într-o societate văduvită de miracolul „mirării”, de aromele bucuriei pure, tinerii și copiii, puși în mijlocul întrebărilor, al intereselor sau al căutărilor noastre, ne pot contamina de măreție.

Ca să redescoperi bucuria astăzi, te încurajez să-ți deschizi ochii pentru copii. Dacă-i ai prin preajma ta, îmbrățișează-i și acordă-le atenția ta! Pot să te învețe lucruri minunate despre tine și viața ta. Dacă un copil poate fi un ajutor pentru Isus, el poate fi un ajutor și pentru tine astăzi. De cele mai multe ori, nu-i observăm. Le acordăm o atenție deficitară. Ritmul cotidian și obișnuința noastră ne-au distanțat de lumea inocentă și reconfortantă a copiilor. Acordă-le atenție și lasă-te purtat de un interes deosebit pentru ei!

Când te rogi, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru copilașii din viața ta! Roagă-te să poți să-i observi și să le oferi un loc în mijlocul vieții tale! Fii atent cu sufletele micuțe, cu copilașii și tinerii!

Provocare:

Fă astăzi un mic dar unui copil! Dacă ai ocazia, vorbește-I despre Dumnezeu, care ne-a dat cel mai mare Dar!

Doru Parașcineț
Conferința Transilvania de Nord

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor