Biserica – familia mea

„Așadar, voi nu mai sunteți nici străini, nici oaspeți ai casei, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții, oameni din casa lui Dumnezeu, fiind zidiți pe temelia apostolilor și prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos. În El toată clădirea, bine închegată, crește ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Și prin El și voi sunteți zidiți împreună, ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul.” (Efeseni 2:19-22)

Ascultă ediția audio aici.

Ce este biserica? O clădire frumoasă ce atrage privirile sau care aduce nostalgie? Un loc pe care l-am frecventat când am fost copii sau pe care îl vom frecventa când vom fi mai în vârstă? Nu! Biserica este un grup de credincioși, iar clădirea este doar un loc care îi adăpostește.

Biserica este o familie mare, familia celor credincioși lui Dumnezeu, iar El este Tatăl nostru. Apostolul Ioan spunea: „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu” (Ioan 1:12,13).

Cât de frumos este gândul că Dumnezeu dorește să facem și noi parte din familia Sa! Sunt oameni pe pământul acesta care nu au o familie sau care au pierdut-o. Acest lucru este cea mai mare durere prin care ar putea să treacă cineva: pierderea celor dragi. Totuși, El nu îi lasă singuri, ci dorește să fie și Tatăl lor, ca și al nostru!

Lucrul pe care aș vrea să-l reținem este acela că Dumnezeu dorește ca fiecare să se preocupe de bunăstarea acestei familii. Nu doar pastorii sau slujbașii bisericii, ci și tu și eu! Fiecare are rolul său, iar dacă ni-l vom îndeplini, familia aceasta va fi mai fericită. Fii implicat în viața bisericii – familia ta!

În încheiere, te îndemn să fii atent la copiii din biserica ta. Chiar dacă nu ai copii sau nepoți, poți să le fii de folos celor din biserică. Stai de vorbă cu ei, zâmbește-le, apreciază-i și roagă-te pentru fiecare dintre ei!

Doamne, fă ca biserica Ta să fie o familie unită, plină de dragostea Ta!

Provocare:

Sabatul acesta stai de vorbă cu un tânăr din biserica ta! Roagă-te astăzi pentru tinerii și copiii din biserică!

Alexandru Ciurea
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video