Noi, ei, El

„Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28)

Ascultă ediția audio aici.

Invitația lui Isus din acest verset este universală, nu exclusivistă, bazată pe calificare. El îi cheamă pe toți. Portretul pe care evangheliștii I-l fac lui Isus este al unei persoane calde, accesibile, abordabile. El nu a gândit și nu a acționat niciodată în termeni de „noi” și „ei”, minimal și restrictiv. El S-a pierdut pe Sine în slujirea celorlalți, indiferent de vârstă, naționalitate, religie, sex sau statut social. Dacă un lepros, un copil sau un păgân se simțeau bine în prezența lui Isus și-L căutau, erau bine-veniți în compania Sa. Ei bine, dacă biserica e trupul lui Hristos (1 Corinteni 12:27), nu crezi că ea ar trebui să arate și să se poarte ca Isus? În termeni practici, biserica e o comunitate care Îl are pe Hristos în centru, iar dacă Hristos este în centru, atunci biserica e o comunitate a închinătorilor, o comunitate slujitoare, o comunitate a părtășiei, o comunitate inclusivistă, nu exclusivistă, o comunitate a încurajării, a iertării și a vindecării. Dumnezeu face biserica, iar ea e chemată de El să fie distinctă, nu distantă.

Când Hristos este în centru, biserica încetează să fie un club social, un loc al competiției, o paradă a modei, o mișcare politică, un produs care să fie consumat, o oportunitate de a te plânge. Conform invitației, dacă simți nevoia de vindecare și refacere, atunci biserica e locul ideal pentru aceasta. Noi venim împreună pentru a-L cunoaște personal pe Isus, pentru a crește cu El și pentru a merge împreună cu El în misiune. Dacă astăzi te dezamăgește biserica, înțelege că ea are nevoie de oameni care își așază pe scaunele ei nu doar trupurile, ci și inima și mintea, persoane responsabile, oameni maturi unși cu Duhul Sfânt – are nevoie de tine.

Ce-ar fi să alegi ca, de astăzi înainte, să vii la biserică nu cu mentalitatea unuia care consumă, ci cu mentalitatea unuia care dorește să aibă o legătură cu ceilalți și cu Isus, a unuia care dorește să contribuie?

Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău!

Provocare:

Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

Dragoș Brașoveanu
Conferința Muntenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor