Fii un mentor!

„Încotro vei merge tu, voi merge și eu.” (Rut 1:16)

Ascultă ediția audio aici.

Referindu-se la parabola samariteanului milos, Martin Luther King Jr. spunea: „Prima întrebare pe care și-a pus-o preotul și prima întrebare pe care și-a pus-o levitul a fost: «Dacă mă opresc să-l ajut pe acest om, ce se va întâmpla cu mine?» Dar apoi a venit bunul samaritean și a pus întrebarea invers: «Dacă nu mă opresc să-l ajut pe acest om, ce se va întâmpla cu el?»”

Îmi place foarte mult cum definește dicționarul cuvântul „mentor”. Unul din sensuri este acela de „altoi dintr-o plantă bătrână grefat pe o plantă tânără pentru a-i transmite acesteia însușirile sale”. M-am gândit de multe ori la ce vrea Dumnezeu de la mine și pentru mine și probabil că mulți s-au gândit la aceasta. Dar ce vrea El pentru mine nu cumva vrea de fapt și pentru alții? Ne gândim cum să reușim în viață, cum să facem să ne fie bine nouă și familiei noastre, dar modelul nostru desăvârșit, Isus, ne spune că trebuie să ne iubim aproapele ca pe noi înșine. Și aceasta nu înseamnă doar să oferim ajutor material cuiva; oamenii nu au nevoie doar de banii noștri, au nevoie de sfatul nostru, de sprijinul nostru.

Pot face lucrul acesta? Isus a făcut-o, iar El trebuie să fie modelul nostru. De multe ori, oamenii veneau la El cu întrebarea: „Ce trebuie să fac?”, iar El era gata să-i îndrume, să-i sfătuiască, să le dea o direcție. Și încă ceva: atunci când Isus le dădea celor ce veneau la El un sfat sau o direcție pentru viața lor, oamenii mergeau după El. Cred că așa ar trebui să fie și astăzi. Când dai cuiva un sfat, ajută-l să meargă după Isus, așa cum mergi și tu! Fii un mentor pe care copiii, tinerii, oamenii să-l poată urma! Asigură-te că ceea ce faci reflectă sfaturile tale! Fii mesajul pe care El l-a intenționat pentru alții, fii ceea ce El a intenționat pentru tine! Roagă-L astăzi pe Domnul să facă asta prin tine!

Provocare:

Săptămâna aceasta, ajută în fiecare zi pe cineva oferindu-i o parte din timpul tău!

Sorin Bălăceanu
Conferința Moldova

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor