Exemplul cel de toate zilele

„Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi să faceți cum am făcut Eu.” (Ioan 13:15)

Ascultă ediția audio aici.

În 2018, publicația Daily Mail prezenta cazul unei fetițe de 1 an și 6 luni care își imita mama cum vorbea la telefon cu subalternii. Foarte serioasă, fetița ținea telefonul la ureche, vorbea tare într-o limbă pe care doar ea o cunoștea și era atât de concentrată, încât aștepta la un moment dat să primească răspuns de la persoana cu care pretindea că are o discuție foarte importantă.

Copiii imită și integrează comportamentele de toate felurile, începând de la comportamentul afectiv până la cel social, relațional, vestimentar sau alimentar. Puterea exemplului personal are o influență mai mare decât toate principiile expuse și decât toată știința acumulată. Albert Einstein a promovat această idee spunând că „exemplul nu este doar o formă de educație printre altele, ci este singura”.

De ce să citească un copil Biblia? Pentru că în fiecare zi el își vede părinții cum deschid Scriptura și citesc cu interes mesajul divin. Adulții trebuie să conștientizeze că pot promova Cartea Cărților în rândul generației tinere prin exemplul personal. În contextul acesta, merită ca fiecare părinte să răspundă sincer la întrebarea: mi-ar plăcea să îmi văd copilul citind Biblia așa cum/cât o citesc eu?

Un gând inspirat spune că „părinții, prin cuvintele și faptele lor, ar trebui să le ofere copiilor un exemplu prețios, arătându-le ce anume doresc să fie” (MCP, p. 151). Este timpul să urmăm exemplul Domnului Isus și, prin puterea Lui, să fim exemple pentru copii în ce privește lecturarea Scripturii. Merită să ne conectăm zilnic la adevărul biblic și să căutăm semnalul divin, chiar dacă aceasta presupune să renunțăm la alte activități dragi.

Doamne, mă rog azi pentru instructorii de la Școala de Sabat, ca ei să aibă înțelepciune de la Tine pentru ca atât copiii, cât și tinerii să Te cunoască personal!

Provocare:

Doamne, ajută-mă să fiu un exemplu pentru copii în ce privește citirea Sfintei Scripturi în fiecare zi!

Florin Răduț
Conferința Oltenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor