Eroii din cotidian

„Copii, ascultați de părinții voștri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului.” (Coloseni 3:20)

Ascultă ediția audio aici.

Era dimineața de Sabat și toată lumea era pregătită să meargă la biserică. Părinții au verificat îmbrăcămintea celor doi copii, cărțile din geantă și au ieșit cu toții pe ușă. Ajungând la biserică, au participat la momentele de rugăciune. Apoi, de la amvon, cei prezenți au fost rugați să spună o întâmplare care să arate cum i-a călăuzit Domnul. A luat cuvântul un frate mai în vârstă, care I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru grijă și călăuzire, povestind cum săptămâna trecută fusese cât pe ce să moară în urma unei căzături. Cei doi frați își dădeau ghionturi și râdeau ușor de modul în care bunicuțul se împiedica în vorbe și tremura. Părinții au sesizat asta, le-au atras atenția, însă ei, în fundal, tot continuau. Diaconul de serviciu a văzut ce se întâmpla. În pauză, acesta a mers la cei doi frați și, cu atenție, într-un stil specific, le-a povestit băieților că acel bătrânel a participat la cel de-al Doilea Război Mondial și are o experiență de viață nemaipomenită. Băieții au rămas uimiți și au decis din acel moment să-și respecte semenii, chiar dacă aceștia au anumite ticuri sau minusuri.

E mult mai ușor să ai un spirit răzbunător sau acid atunci când vine vorba de îndreptarea unui comportament. Însă biserica e locul în care închinătorii pot modela viața și caracterul unui tânăr. Adesea, copilul ascultă mai ușor de vocea unui străin decât de cea a părintelui. I se pare că părintele e prea strict, că nu are dreptate, că prea îl controlează. Însă, în același timp, copilul are atenția îndreptată spre ce spun și gândesc ceilalți.

Asemenea acestui diacon, fii atent să încurajezi în tineri respectul față de seniori și față de părinți! Nu genera un război între aceștia și părinții lor! Ajută spiritul tânăr să respecte sfatul și porunca părintelui!

Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre!

Provocare:

Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

Paul Balaban
Conferința Banat

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor