Fii „părinte de suflet”!

„El creștea pe Hadasa, adică Estera. […] După moartea tatălui și a mamei sale, Mardoheu o luase de suflet.” (Estera 2:7)

Ascultă ediția audio aici.

Cartea Esterei evidențiază rolul uriaș pe care îl joacă Mardoheu în planul divin de salvare a poporului evreu. Da, Estera are acces direct la împărat, își riscă viața intervenind în favoarea poporului său, tot ce face ea e impresionant. Dar…, fără Mardoheu, nimic nu s-ar fi întâmplat!

Mardoheu este cel care o înfiază pe Estera, rămasă orfană. Nu doar că îi oferă adăpost și hrană, ci îi oferă și educație și o identitate. Atunci când este dusă la palat, Mardoheu se interesează zilnic de protejata lui, dincolo de faptul că, în prealabil, o înarmase cu sfaturi eficiente și utile. Când vine criza, Mardoheu este cel care o mobilizează pe Estera să acționeze și o susține în post și rugăciune alături de conaționalii săi.

Ce s-ar fi întâmplat dacă Mardoheu nu ar fi „luat-o de suflet” pe Hadasa și nu ar fi ajutat-o să devină o persoană credincioasă lui Dumnezeu, disponibilă, până la sacrificiu, să slujească și înțeleaptă și pricepută în demersurile ei?!

Mă gândesc că și astăzi Dumnezeu caută, în sânul poporului Său, noi „Mardohei” – da, pe tine și pe mine! Există în jurul nostru copii care au nevoie să îi sprijinim. Poate e nevoie chiar să îi adoptăm cu acte în regulă! Poate e nevoie să îi „adoptăm” ajutându-i să învețe să dirijeze, să cânte, să recite, să predice, să adune colecta, să se implice în slujirea bisericii și a societății…

A investi în ei astăzi poate părea un gest nespectaculos, dar mâine am putea constata că a fost gestul care a dus la binecuvântare, la împlinire, la salvare.

Privește la copiii și tinerii bisericii cu ochi de Mardoheu: iubește, ajută, slujește, dezvoltă – fii pentru ei un „părinte de suflet”!

Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși!

Provocare:

Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

Otilia Ardelean
Conferința Banat

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video