Ștafeta credinței

„Numai ia seama asupra ta și veghează cu luare-aminte asupra sufletului tău în toate zilele vieții tale, ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ți le-au văzut ochii și să-ți iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi și copiilor copiilor tăi.” (Deuteronomul 4:9)

Ascultă ediția audio aici.

Un copil al lui Dumnezeu are de-a lungul vieții experiențe prin care înțelege cât de mult este iubit de Tatăl ceresc. Acestea îl fac să fie atent la felul în care trăiește. Nu este destul că ieri ai fost cu Domnul, trebuie să fii și azi cu El și să te asiguri că ai luat toate măsurile ca și mâine să fii cu El. În acest demers te ajută faptul că ai deja un bagaj de experiențe în care El a fost cu tine. Primejdia este să uiți acest lucru!

Istoria ta este însă și temelie, și îndemn pentru generațiile viitoare. Așa că este o datorie de onoare și o responsabilitate să le povestești copiilor tăi ce au văzut ochii tăi, ce a simțit inima ta, cum ai fost călăuzit, ocrotit, cum ai trecut cu bine peste încercări.

Dar vreau să îți spun că privilegiul și bucuria cea mai mare pe care ți-o poate oferi Dumnezeu este de a le putea povesti nepoților experiențele tale!

De câteva luni sunt bunic și de-abia aștept să-i pot povesti nepotului cum a fost Dumnezeu cu mine și ce minune este că eu pot să fiu cu El.

Dar este cu adevărat excepțional să fii străbunic: părinții mei încă trăiesc și aș vrea să fiu lângă ei când îi vor spune strănepotului, Ethan, minunea că Dumnezeu ne-a condus generație după generație până la el. Sper că Ethan va înțelege că el va duce mai departe, prin harul Domnului, flacăra vie a credinței până când Tatăl ceresc va strânge la un loc în patria de sus toate generațiile de copii ai Săi. Atunci vom vedea cu ochii noștri cum flacăra credinței a trecut de la generație la generație până la bunicul Dumitru, la tatăl meu, Ioan, la mine, apoi la fiul meu, Mircea, și la fiul fiului meu, Ethan!

Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație!

Provocare:

Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

Ionel Soponariu
Conferința Banat

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor