O apă limpede

„Cum răspunde în apă fața la față, așa răspunde inima omului inimii omului.” (Proverbele 27:19)

Ascultă ediția audio aici.

Astăzi este o zi specială în familia noastră. Fiul nostru Ianis împlinește 8 ani. De aceea am pregătit mesajul acesta special pentru mine, pentru familia mea, dar și pentru tine.

An de an, „am crescut” și continui să cresc alături de fiul nostru, urmărind cu atenție reflecția caracterului său și având o singură preocupare – dacă va reflecta el viața mea de credință, dacă va răspunde el apelurilor de cumințenie, de educare, de cunoaștere a lui Hristos, așa cum și eu am trecut prin experiența aceasta. Ori de câte ori Ianis răspunde pozitiv în privința aceasta, mă bucur și trăiesc pe viu făgăduința versetului din Proverbele 27:19.

Este minunat să poți descoperi în altcineva o reflectare a propriilor idei sau sentimente. Dar te-ai gândit că și Dumnezeu este preocupat ca noi să oglindim o frântură din frumusețea gândurilor Sale? Această realitate plănuită din veșnicie continuă să fie o preocupare a Duhului Sfânt și astăzi, în viața noastră și pentru viața noastră. Ellen White spunea: „Dacă noi consimțim, El Se va identifica în așa măsură cu gândurile și cu țintele noastre, încât va lega inima și mintea noastră cu voința Sa, astfel că, atunci când ascultăm de El, vom împlini propriile îndemnuri. Voința înnobilată și sfințită își va găsi cea mai mare plăcere în a-L sluji” (VI, p. 575).

Nu-i așa că este minunat când copilul tău sau tânărul din biserica ta privește la tine și Îl descoperă de fapt pe Hristos în cuvintele tale, în atitudinile tale și chiar în acțiunile pe care le întreprinzi când vine vorba de slujire și sfătuire?

Unul dintre scopurile pentru care Isus Hristos a venit pe pământ a fost acela de a descoperi omenirii caracterul Tatălui ceresc. De aceea, El amintește în Ioan 12:49 că tot ce făcea, făcea de la Cel ce Îl trimisese, adică de la Dumnezeu.

Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi!

Provocare:

Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

Daniel Daniluc
Conferința Moldova

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor