Binecuvântarea iertării

„Așa să vorbiți lui Iosif: «O, iartă nelegiuirea fraților tăi și păcatul lor, căci ți-au făcut rău!»” (Geneza 50:17)

Ascultă ediția audio aici.

Această cerință rostită de Iacov înainte de a muri i-a fost transmisă lui Iosif de frații săi, care se temeau de răzbunare. Ceea ce nu știau ei era că, în cea mai tristă zi din viața sa, când, legat în lanțuri, era târât către o țară necunoscută, Iosif se predase Dumnezeului despre a cărui iubire tatăl său îi vorbise deseori. Într-o singură zi, el fusese transformat dintr-un tânăr răsfățat și fără griji într-un om responsabil, răbdător și dispus să învețe lecțiile pe care Dumnezeu avea să i le predea în exil. Doar iertând cruzimea fraților săi putea privi dincolo de realitatea aparentă, având viziunea de ansamblu a planului divin, și se putea bucura deplin de binecuvântarea de a fi alături de tatăl său în ultimii ani de viață și de a fi înconjurat de frații săi, care îl priveau acum cu dragoste și recunoștință.

Binecuvântarea pe care o primim atunci când iertăm este exprimată elocvent de mărturisirea făcută de Corrie ten Boom după ce l-a iertat pe unul dintre gardienii care o păziseră în lagăr. Conștientă că iertarea nu este o emoție, ci o atitudine, ea L-a rugat pe Dumnezeu să-i dea puterea de a ierta. Când a strâns mâna întinsă a fostului ei gardian, a simțit că s-a produs miracolul: „Această căldură tămăduitoare părea să-mi inunde întreaga ființă, aducând lacrimi în ochi.” Niciodată până atunci ea nu mai trăise dragostea lui Dumnezeu atât de intens.

Iertarea este un atribut al lui Dumnezeu, iar noi vom putea ierta deplin doar dacă stăm în prezența Sa și ne lăsăm transformați.

Ajută-mă, Doamne, azi să trăiesc în viața mea iertarea și să îi privesc pe aceia care mi-au greșit așa cum îi privești Tu!

Provocare:

Există în viața ta persoane care încă așteaptă să fie iertate? Poate chiar tu ai greșit și ai nevoie ca cineva să îți acorde iertare. Nu ezita să oferi sau să ceri iertare! Eliberarea de resentimente, de furie sau de vină va face din tine un om fericit.

Claudia Botezat
Conferința Oltenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor