Cea mai valoroasă moştenire

„Astfel s-a împlinit Scriptura care zice: «Avraam a crezut pe Dumnezeu, și i s-a socotit ca neprihănire» și el a fost numit «prietenul lui Dumnezeu».” (Iacov 2:23)

Ascultă ediția audio aici.

Despre Avraam, Dumnezeu a spus: „Eu îl cunosc” (Geneza 18:19). Ce mesaj mai luminos decât acesta poate primi cineva din partea lui Dumnezeu, cu atât mai mult cu cât mesajul tragic al Mântuitorului, din „ziua aceea”, în dreptul celor pierduți, va fi: „Niciodată nu v-am cunoscut” (Matei 7:23)?

Dumnezeu îl cunoaște pe Avraam. El îl chemase. Și în mijlocul acelui mesaj de chemare, Dumnezeu îi făgăduise: „Voi face din tine un neam mare […] și vei fi o binecuvântare. […] Și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine” (Geneza 12:2,3). Iar mai târziu avea să reconfirme acest gând, adăugând: „Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânța ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!” (Geneza 22:18).

Chemarea lui Avraam, binecuvântarea sa cu o mulțime de urmași și asigurarea cu privire la faptul că toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în el și în sămânța sa sunt gânduri care se împletesc iar și iar în făgăduința legământului pe care Dumnezeu continuă să i-o adreseze. Dar, dincolo de credincioșia lui Dumnezeu, toate acestea își găsesc un fundament și în același timp o condiție în credincioșia lui Avraam față de Dumnezeu. Împlinirea făgăduinței lui Dumnezeu făcute lui Avraam a avut și continuă să aibă loc pe baza modului credincios în care acesta le-a lăsat moștenire urmașilor lui adevărul cu privire la Dumnezeu și o legătură de ascultare cu El. Și astfel binecuvântarea adevărului transmisă urmașilor săi s-a răsfrânt asupra întregului pământ.

Lucrează, Doamne, în noi dorința de a Te cunoaște, de a ne lăsa cunoscuți de Tine și de a le lăsa copiilor noștri o moștenire trainică!

Provocare:

Roagă-te astăzi în mod special pentru tații și mamele din biserica ta! Roagă-L pe Dumnezeu să le dea putere să le lase copiilor lor moștenirea credinței autentice!

Mihai Liviu Papadopol
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor