Sub reflector

„O cetate așezată pe un munte nu poate să rămână ascunsă.” (Matei 5:14)

Ascultă ediția audio aici.

Viața creștină, așa cum este descrisă în evanghelii, și dorința de a fi în centrul atenției nu pot face echipă deoarece sunt contradictorii. Mântuitorul a detestat orice fel de paradă religioasă. Când a fost aplaudat și măgulit, s-a făcut că nu aude. Nu a căutat onoare omenească și I-a fost suficient să aibă aprobarea Tatălui, dragostea și încuviințarea Sa.

De cele mai multe ori, a ales singurătatea și Se retrăgea pentru rugăciune într-un loc pustiu. Viața Sa reprezintă o mustrare permanentă pentru înclinația omului de a-și face singur reclamă sau de a se înălța.

Un caracter nobil (în care sunt prezente onestitatea, bunătatea și curăția sufletească) se face remarcat singur. Nu este nevoie să i se facă reclamă, la fel cum omul înzestrat nu are nevoie să atragă atenția asupra darurilor sale extraordinare. Tot astfel, trăsăturile de caracter ale creștinului autentic sunt recunoscute de cei din jur.

Copil fiind, tare îmi mai plăcea să colind ulițele satului meu. Și acum parcă retrăiesc momentele acelea când nu o dată, în jocul meu de copil, trecând pe lângă casa vecinului, mă opream să mă delectez cu mirosul florilor de după gard. Nu le vedeam, dar știam că sunt acolo. De fapt, nu puteau fi ignorate, mireasma lor umplea văzduhul. La fel ca florile vecinului meu, acela în sufletul căruia locuiește Hristos nu se poate ascunde.

„Oamenii pot să combată și să desconsidere logica noastră, se pot împotrivi și apelurilor noastre, dar o viață plină de iubire dezinteresată este un argument căruia nu i se pot împotrivi. O viață în care faptele se potrivesc cu vorbele, caracterizată prin umilința lui Hristos, este o putere în lumea aceasta” (VI, pp. 112–113).

Indiferent de rolul pe care-l avem în biserică sau în societate, influența caracterului nostru își va face simțită prezența, fie că vrem, fie că nu.

Doamne, dă-ne putere ca tinerii, copiii și toți cei cu care intrăm în contact, văzând faptele noastre (caracterul nostru), să-L slăvească pe Tatăl nostru, care este în ceruri!

Provocare:

Dacă poți, programează-ți o zi de post în care să te rogi ca influența ta să fie o binecuvântare!

Olivian Huean
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor