Ucenici până la marginile pământului

„Ci voi veți primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginile pământului.” (Faptele apostolilor 1:8)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 2017, după întoarcerea din India a unui grup de misionari, am întâlnit într-o biserică două atitudini: prima, că toți ar trebui să susținem prin implicare lucrarea Domnului, iar a doua, că ar fi mai bine să ne vedem de indienii noștri decât să ne cheltuim banii și să ne riscăm viața.

În urmă cu câțiva ani, am făcut un sondaj de opinie între tinerii dintr-o tabără. Una dintre întrebări era: Care sunt criteriile după care îți vei alege profesia? Două opțiuni au concurat. Prima opțiune: să fac ce-mi place, dar să muncesc puțin și să câștig mult. A doua: să fac ceva prin care să-L pot sluji pe Dumnezeu oriunde, chiar până la marginile Pământului.

Închinarea în familie ne creează acea perspectivă asupra vieții și a viitorului în care misiunea personală prinde contur și duce la decizii. Ellen White spune:

„Aduși în strânsă comuniune cu Hristos, […] inimile lor erau copleșite de o bunăvoință atât de deplină, atât de profundă, atât de mult cuprinzătoare, încât îi determina să meargă până la marginile pământului ca să dea mărturie despre puterea lui Hristos. Ei erau plini de o dorință imensă să ducă mai departe lucrarea pe care El a început-o. Își dădeau seama de datoria lor cea mare pe care o aveau față de cer și de răspunderea lucrării lor. Întăriți prin înzestrarea cu Duhul Sfânt, ei au pășit înainte plini de zel, pentru a duce mai departe biruința crucii. Duhul Sfânt îi însuflețea și vorbea prin ei” (FA, pp. 35–36).

Doamne, copleșește inima fiecăruia dintre noi cu dragostea Ta, așa încât să răspundem chemării Tale și să mergem oriunde ne trimiți Tu!

Provocare:

Ia-ți timp astăzi să citești un capitol din cartea Viața lui Iisus! Meditează la frumusețea vieții Sale și roagă-L ca ea să fie oglindită și în viața ta!

Carol Băndean Potocian
Conferința Transilvania de Nord

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor