Misiunea

„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.” (Matei 28:19)

Ascultă ediția audio aici.

În societatea contemporană, superspecializarea profesională adâncește diviziunea muncii, astfel încât avem specialiști cu studii superioare și doctorale în aproape toate domeniile. În acest cadru, formarea de ucenici pare a fi responsabilitatea unor megaprofesori. Așa că pentru multe profesii se parcurg ani de școală și se dau diplome, dar nu întotdeauna acestea garantează excelența. Acest mecanism se răsfrânge și asupra vieții noastre spirituale și asupra familiei. Unii dintre oameni se așteaptă ca pastorul sau, mai nou, un supervorbitor cu mulți abonați pe conturile on-line să îi „sfințească pe deplin” atât pe ei, cât mai ales pe copiii lor.

Te invit astăzi să meditezi la câteva gânduri spuse de profetul lui Dumnezeu pentru biserica Sa din timpul acesta:

„Membrii familiei să manifeste bunătate și iubire duioasă. Cuvintele rostite și faptele săvârșite să fie în conformitate cu principiile creștine. În felul acesta, căminul poate să fie o școală în care sunt pregătiți lucrători pentru Hristos” (ÎC, p. 359).

„Noi trebuie să fim canale consacrate, prin care viața cerească să le fie transmisă și altora. Duhul Sfânt trebuie să însuflețească și să pătrundă întreaga biserică, legând inimile laolaltă. […] Asupra noastră este așezată o responsabilitate sfântă. Ne-a fost încredințată misiunea: «Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului» (Matei 28:19,20). Voi sunteți consacrați lucrării de a face cunoscută Evanghelia mântuirii. Desăvârșirea Cerului urmează să fie puterea voastră” (9M, p. 21).

Doamne, învață-mă și ajută azi ca rodul meu să fie ucenici pentru tine!

Provocare:

Identifică în viața părinților sau a bunicilor tăi o experiență în care ai văzut că și-au îndeplinit misiunea de a pregăti lucrători, ucenici pentru Hristos în propriul cămin!

Carol Băndean Potocian
Conferința Transilvania de Nord

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor