Oferă-mi timp de calitate!

„Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” (Matei 7:12)

Ascultă ediția audio aici.

Ce consideri că este mai important pentru un copil atunci când ne referim la momentele petrecute împreună: cantitatea sau calitatea? Imaginează-ți un mic dejun luat în grabă! Este vorba de timp petrecut împreună, chiar dacă este de scurtă durată și de o calitate discutabilă. Imaginează-ți acum o zi întreagă în care stai cu copilul în aceeași cameră, însă fiecare este preocupat cu treburi diferite! Este un timp folositor? Dar cele cinci minute în care îți îmbrățișezi copilul și îl asiguri că ești lângă el atunci când este descurajat? Parcă e ceva mai bine, așa-i? Ce contează cu adevărat: calitatea sau cantitatea?

Putem crede că momentele scurte, dar valoroase sunt benefice. Însă, dacă ne raportăm doar la astfel de clipe petrecute în compania copilului, va fi imposibil să aducem calitate suficientă pentru o relație armonioasă. Trebuie să adăugăm și cantitate. Benjamin West afirma: „Un sărut al mamei m-a făcut pictor.” Da, a fost nevoie de un imbold, însă mama sa a continuat să-l susțină și să-l încurajeze zilnic, admirându-i fiecare tablou pictat și oferindu-i sfaturi bine-venite.

Ellen White ne conștientizează: „Răpindu-le timpul care le aparține de drept, îi lipsiți de educația pe care ar trebui să o primească din partea voastră. Dacă aveți copii, aveți de făcut o lucrare […]. Nu vă neglijați niciodată, dar niciodată, copiii! Ce aveți voi mai de preț decât copiii voștri? Nu lăsați ca ceva să se interpună vreodată între voi și binele copiilor voștri” (FÎ, p. 67).

Să le oferim copiilor noștri timp de o calitate absolută și în cantitatea necesară!

Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios!

Provocare:

Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

Poliana Banu
Conferința Oltenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor