Iubeşte-mă necondiţionat!

„Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.” (Romani 12:10)

Ascultă ediția audio aici.

„Doamne, dacă voi ajunge vreodată bărbat, atunci voi fi un bărbat cu care mama mea să se mândrească”, sunt cuvintele unei promisiuni solemne pe care John Ashworth, un predicator renumit din Rochdale, Anglia, a făcut-o pe când era în școala primară și pe care, când a ajuns mare, a dorit cu orice preț să o aducă la îndeplinire. A cunoscut lipsurile unui cămin ruinat de viciile tatălui său și a înțeles o parte din rușinea și sărăcia lor, dar și răbdarea mamei sale și felul în care a înfruntat necazurile fără să se plângă. Deși imaginea tatălui i-a întristat copilăria, a avut în schimb tot sprijinul mamei sale, o femeie răbdătoare, care s-a preocupat ca John să arate mereu curat și îngrijit și să fie trimis la școli bune. Peste ani, doamna Ashworth, care i-a oferit cea mai pură și mai altruistă dragoste dintre toate câte există, s-a bucurat la rândul ei de grija fiului ei.

Indiferent de greutățile prin care viața ne poartă sau de viitorul neclar ce se prevede, niciodată nu trebuie să le lăsăm copiilor impresia că nu sunt importanți pentru noi. Dacă simțim că, într-un moment anume, comportamentul copiilor noștri ne face să fim furioși, să țipăm, să aplicăm o pedeapsă sau să folosim expresii precum „te iubesc dacă…” sau „nu te mai iubesc dacă…”, haideți să oferim exact contrariul a ce se așteaptă ei să primească, să le oferim un sărut, o îmbrățișare, o vorbă caldă și… să urmărim ce se întâmplă!

Avem exemplul Domnului nostru, care ne iubește indiferent cum arătăm, cât de talentați sau de netalentați suntem și care este statutul nostru social sau academic. Să învățăm din această relație! Să le oferim copiilor noștri dragoste, pur și simplu!

Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajută-mă,Te rog!

Provocare:

Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

Poliana Banu
Conferința Oltenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor