David

„David a zis lui Saul: «Nimeni să nu-și piardă nădejdea din pricina filisteanului acestuia! Robul tău va merge să se bată cu el.»” (1 Samuel 17:32)

Ascultă ediția audio aici.

Tânărul David este trimis pe câmpul de luptă ca să le ducă provizii fraților săi. Când ajunge acolo, fratele său Eliab îl întâmpină cu invidie și răceală: „Îți cunosc eu mândria și răutatea inimii tale. Te-ai coborât ca să vezi lupta” (1 Samuel 17:28). Mi-l imaginez pe tânărul David: „Care luptă? Tot ce văd e un popor care nu face nimic, o armată demoralizată, un Saul fără soluții. Aș fi dorit să văd o luptă. În schimb, tot ce văd e un Israel așezat în linii de bătaie și foarte organizat. Dar faptul că ești foarte organizat nu înseamnă că vei fi neapărat biruitor.”

Planurile multianuale, strategiile meșteșugit alcătuite îți pot oferi doar impresia că te afli în luptă. Adevărata victorie vine din simplitate, când un singur om își asumă responsabilitatea preluării inițiativei. Mereu vor exista două tipuri de mentalități. Cei care creează și cei care comentează. Mentalitatea lui Eliab e împărtășită de oamenii care pierd vremea în discuții nesfârșite, comentând și criticând ce fac alții. Mentalitatea tânărului David le aparține oamenilor de acțiune, care ies în evidență în situații de forță majoră. Oamenilor credincioși care pun la lucru puterile pe care li le-a dat Dumnezeu.

„[În aceste zile din urmă] este nevoie de oameni pregătiți oricând să acționeze, care sunt sinceri în dragostea lor pentru adevăr și dornici să lucreze chiar cu prețul sacrificiului, dacă pot să contribuie la înaintarea cauzei lui Dumnezeu și la salvarea sufletelor prețioase. […] Ei trebuie să fie dispuși să iasă afară din tabără, să sufere ocara și să poarte poveri ca niște buni soldați ai lui Hristos. Aceștia vor purta crucea lui Hristos fără să se plângă, fără să se vaite sau să fie nemulțumiți și vor avea răbdare în strâmtorări” (3MB, p. 370).

Doamne, ajută-mă să observ ocaziile de slujire pe care cu generozitate mi le scoți în cale!

Provocare:

Caută astăzi pe cineva care are o problemă și ajută-l să o rezolve! Fii un om de acțiune!

Andrei Borz
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor