Cuvântul viu

„Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii.” (Evrei 4:12)


 


Ascultă ediția audio aici.


 
Știai că poți să trăiești în propria viață puterea Cuvântului lui Dumnezeu? Textul pe care tocmai l-ai citit spune clar că, atunci când deschidem Cuvântul, el ne deschide viața, ne cercetează gândurile, ne judecă simțămintele, ne analizează motivele cele mai intime și ne provoacă la schimbări profunde, pe care fie le acceptăm, fie nu.

Anual se vând peste 100 de milioane de Biblii, deci câte o Biblie la fiecare trei secunde. Doar în Statele Unite se vând anual peste 20 de milioane de exemplare. Deși este cea mai vândută carte, Biblia este și cea mai necitită. Cât de „viu și lucrător” este acest Cuvânt al lui Dumnezeu?

Predicatorul englez din secolul al XIX-lea George Müller, cunoscut pentru îngrijirea a peste 10 000 de orfani ale căror nevoi erau împlinite cu resurse ce veneau ca răspuns la rugăciunile pline de încredere în Dumnezeu, a avut o experiență specială cu privire la Biblie. El mărturisește:

„Timp de cel puțin 10 ani, obișnuiam să mă rog după ce mă îmbrăcam dimineața. Acum am descoperit că cel mai important lucru pe care trebuie să-l fac este să studiez Cuvântul lui Dumnezeu și astfel să fiu mângâiat, încurajat, avertizat, mustrat, învățat și să fiu condus într-o comuniune practică cu Domnul. […] Dar care este hrana sufletului? Nu rugăciunea, ci Cuvântul lui Dumnezeu; și, mai mult, nu simpla citire a Cuvântului lui Dumnezeu, astfel ca acesta să treacă prin mințile noastre la fel cum trece apa printr-o țeavă, ci conștientizând ceea ce citim, meditând și aplicându-l inimii” (Harold L. Calkins, Mari predicatori, Prisma, Târgu-Mureș, 1998, pp. 30–31).

Roagă-te ca textul pe care îl citești în fiecare zi să prindă viață pentru tine și „toată casa ta”!

Provocare:

Citește câteva versete din Cuvântul lui Dumnezeu ca și cum ar fi fost scrise special pentru tine! Lasă cuvintele Scripturii să ajungă în cele mai tainice unghere ale sufletului tău!
 


Geo Mogheri
Conferința Transilvania de Sud

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor