Ajutor!… Incendiu!

„Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii.” (Romani 12:18)

Ascultă ediția audio aici.

Privesc, cu lacrimi în ochi, ce scindare a produs păcatul între om și Dumnezeu, între om și om, între generații. Dar, cu lacrimi de fericire, Îl admir pe Domnul Hristos, care a venit să umple prăpastia adâncă cu crucea și dragostea Sa.

Când soțul meu a primit district în județul Teleorman, la un moment dat un frate l-a rugat să vină urgent deoarece izbucnise un „foc”. Auzind aceasta, s-a grăbit să meargă și să-l stingă cu toată forța mijloacelor cerești: Duhul Sfânt, Scriptura și rugăciunea.

În aceeași curte locuiau două generații: un frate împreună cu soția sa și, respectiv, fiul lor împreună cu soția și cei doi copilași, unul de doi ani și celălalt de două luni. Ana, nora, se afla într-o perioadă foarte grea. Bebelușul plângea foarte mult, mai ales noaptea, trezindu-l și pe frățiorul lui. Abia pe la ora 3 noaptea copiii se linișteau și reușea și sora Ana să adoarmă. La ora 5 dimineața, socrul îi bătea în geam și o striga impunător:

— Ano, scoală repede, că e mult de lucru azi la grădină!

Soțul meu a stat de vorbă cu fiecare dintre ei. L-a sfătuit pe socru să se poarte cu dragoste, respectând independența și autonomia familiei fiului său. Apoi i-a chemat la o discuție comună. Le-a citit din Scriptură și s-au plecat pe genunchi, implorând prezența Duhului Sfânt, care să vindece relațiile dintre cele două generații. Acasă, eu mă rugam fierbinte. Soțul meu s-a întors radiind de fericire. Dragostea divină învinsese!

„Disciplinați-vă pe voi înșivă în Domnul! […] Domnul Hristos să fie modelul vostru. El să fie Acela care vă poate da putere să biruiți” (CA, p. 80).

Scumpi părinți și socri, scumpi tineri (fii și fiice, gineri și nurori, copii și nepoți), nu uitați: păcatul este cel ce ne desparte și creează prăpastii între noi! În schimb, ceea ce ne unește este dragostea divină manifestată în faptele mărunte ale vieții. Fiți plinide dragoste, și fericirea va fi diadema strălucitoare a vieții voastre!

Doamne, ajută-mă să mă disciplinez astăzi pe mine ca să îi pot iubi mai mult pe ceilalți!

Provocare:

Ce ai putea face astăzi ca să arăți mai multă empatie pentru cineva din familia ta?

Magdalena Toma
Conferința Muntenia

 

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor