Sfârșit de conflict

„Slava tinerilor este tăria, dar podoaba bătrânilor sunt perii albi.” (Proverbele 20:29)

Ascultă ediția audio aici.

Conflictul dintre generații… Găsim chiar și în Scriptură cazuri unde putem observa acest conflict: diferența dintre sfatul tinerilor și cel al bătrânilor de pe vremea lui Roboam sau încurajarea pe care Pavel i-o adresează lui Timotei, care arată că tinerii erau disprețuiți (1 Timotei 4:12). Ce vor să ne transmită aceste versete? Se pare că aceste discordanțe între generații nu au apărut odată cu libertatea de exprimare, nici cu progresul tehnologiei, nici măcar cu avansarea științei. Conflictul apare acolo unde există diferențe de opinii, viziuni diferite, valori diferite. Și, cum Dumnezeu ne-a creat unici, este imposibil să trecem prin viață fără conflicte. Problema nu constă în existența conflictului, ci în modul de aplanare, de rezolvare a acestuia. Lew Gervais povestește următoarele în revista Men of Integrity [„Bărbați integri”]:

„Bill era un băiat cu părul vâlvoi. Ținuta lui pentru facultate era compusă dintr-o pereche de blugi și un tricou cu găuri în el. El devenise creștin de curând, în urma unor studii biblice ținute în campusul său.

Vizavi de campus se afla o biserică conservatoare, unde veneau numai oameni îmbrăcați bine. Într-o zi, Bill s-a hotărât să meargă la biserica aceea. A ajuns puțin mai târziu și era și desculț. Sala era plină. Bill mergea încet pe culoar, încercând să găsească un loc liber. Ajunsese aproape de amvon și tot nu găsise vreun loc liber, așa că s-a așezat jos, pe covor. Era o situație stânjenitoare pentru oamenii din biserică.

În clipa următoare, din spatele bisericii, un bătrân îmbrăcat la costum s-a ridicat și a început să meargă spre Bill sprijinit în bastonul său. Credincioșii nu știau la ce să se aștepte de la o persoană de 80 de ani care mergea să stea de vorbă cu un student ghemuit pe covor. Toți ochii erau îndreptați spre scena care se desfășura în fața lor. Pastorul nu și-a început predica, ci a așteptat să vadă ce va face bătrânul.

Bătrânul, ajuns lângă Bill, a dat drumul bastonului și, cu mare greutate, s-a așezat pe covor lângă tânăr.

— Ceea ce o să predic astăzi, a spus pastorul, nu vă veți aminti niciodată. Ceea ce tocmai ați văzut nu veți uita niciodată.

Te rog, Doamne, să mă ajuți să iubesc și să văd așa cum vezi Tu!

Provocare:

Începe astăzi o alianță – alianța între generații! Poți începe din casa ta!

Bobi Ciocârlan
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video