Dumnezeu domnește!

Domnul împărăţeşte îmbrăcat cu măreţie; Domnul este îmbrăcat şi încins cu putere, de aceea lumea este tare şi nu se clatină. (Psalmii 93:1)

Ascultă ediția audio aici.
După un crud război civil şi patruzeci de ani de dictatură, Spania se bucură astăzi de un sistem democratic de guvernare, cu o monarhie constituţională restabilită. În monarhii precum cea a Spaniei, regele domneşte, dar nu guvernează. Acest rol revine puterii executive, adică preşedintelui guvernului, miniştrilor şi instituţiilor. Deşi legile promulgate de parlament sunt semnate de rege, nu el este cel care ia deciziile, ci puterea legislativă, adică parlamentul format din reprezentanţi ai poporului. Monarhul este garantul respectării şi aducerii la îndeplinire a Constituţiei. Şi poate acţiona atunci când cineva alterează ordinea constituţională.

La 23 februarie 1981, democraţia spaniolă a suferit unul dintre cele mai importante atacuri din istoria sa recentă. O grupare militară a luat cu asalt Camera deputaţilor şi a sechestrat parlamentarii, sub ameninţarea armei. Foarte repede au pus mâna pe posturile de radio şi televiziune. La Valencia, pe străzi patrulau tancurile şi armata. Criza părea fără ieşire. Ţara trecea prin momente de spaimă profundă. Într-o atare situaţie, regele Carlos I şi-a asumat toate prerogativele democratice, a restabilit pacea şi ordinea constituţională cu autoritate şi cu ajutorul forţelor armate.

Ceva asemănător se petrece în vasta republică a lumii: Dumnezeu domneşte, dar nu guvernează. Suveranitatea Sa domină acest du-te-vino al istoriei, în ciuda faptului că prinţul acestei lumi reclamă putere şi autoritate asupra unui teritoriu care nu îi aparţine. Dominaţia divină este mai puternică decât conducerea guvernelor dirijate de Satana. Dumnezeu prezent, creator, suveran la începutul tuturor lucrurilor şi Dumnezeu prezent, suveran, judecător la sfârşitul tuturor lucrurilor: iată învăţătura Sfintelor Scripturi.

Satana a dorit să ia lumea cu asalt, la fel ca şi vieţile fiecăruia dintre locuitorii ei. Însă nimeni nu este obligat să trăiască în supunere faţă de acest nelegiuit. Alergaţi la Regele regilor! Daţi-I voie să-şi asume toate prerogativele în viaţa voastră şi aşteptaţi ca El să restabilească pacea şi ordinea în existenţa voastră umană!

Dat fiind că astăzi Satana deţine o autoritate uzurpată, foarte curând această lume va fi din nou guvernată de adevăratul suveran. Şi atunci va sosi timpul eliberării noastre mult aşteptate.

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor