De ce am nevoie pentru a crede că El există?

Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută. (Evrei I 1:6)

În timpul anilor de după război, studenţii Seminarului Adventist din Madrid se aprovizionau cu Biblii şi literatură religioasă prin librăria clandestină a unei biserici evanghelice. Pastorul era german şi îşi împărţea timpul între slujire şi consulatul ţării sale la Madrid. Într-o zi, mi-a vorbit despre o carte foarte interesantă numită Spre Dumnezeu prin ştiinţă. Am cumpărat-o, sperând să găsesc în ea dovezi ştiinţifice ale existenţei lui Dumnezeu. Însă am fost cu adevărat dezamăgit. Nu conţinea niciuna, cercetătorii creştini nu reuşiseră să demonstreze nimic, deşi există mii de dovezi! De fapt, cincizeci de ani mai târziu, indiciile ştiinţei au dus la concluzia că macrouniversul (cel infinit de mare) şi microuniversul (cel infinit de mic) sunt rezultatul unui proiect. În cartea sa Ştiinţa Îl descoperă pe Dumnezeu, Ariel A. Roth adresează cercetătorilor întrebarea: „Cum este posibil ca această proiectare inteligentă a naturii să fie rezultatul întâmplării şi nu opera unui mare Artist, Dumnezeul creator al Bibliei?”

Căldura şi lumina care ne vin de la soare, formarea carbonului în moleculele organice ale fiinţelor vii, aerul pe care îl respirăm, toate puse în concordanţă pentru ca viaţa să fie posibilă pe planeta noastră sunt probe indiscutabile că universul a fost creat pentru binele nostru, pentru om, aşa cum învaţă Geneza. Da, există un Dumnezeu în ceruri!

Până când, însă, vom avea nevoie de dovezi pentru a crede în prezenţa Tatălui ceresc? De ce fel de mărturie avem nevoie pentru a crede că există în ceruri un Dumnezeu? Cu siguranţă că tânărul Daniel a fost confruntat cu astfel de întrebări pe parcursul anilor de studii în şcolile caldeene. A fost nevoit să îi asculte mai mult decât o dată pe profesori şi savanţi negând principiile biblice pe care le învăţase încă din copilărie. Cu toate acestea, ştia în cine crede. Nu avea nicio îndoială că există un Dumnezeu în cer care veghează asupra căii lui în aceste ţinuturi îndepărtate. Loialitatea faţă de Dumnezeu şi studiul consacrat l-au pregătit pentru a deveni unul dintre cei mai importanţi profeţi ai Vechiului Testament.

Astăzi, Tatăl ceresc doreşte să vă descopere un aspect al dragostei Lui. Puneţi-vă inima la dispoziţie pentru a-l descoperi şi pentru a recunoaşte că există un Dumnezeu în ceruri! Şi EL vă va răsplăti.

Carlos Puyol Buil
Carlos Puyol Buil
Predicator puternic, scriitor prolific și un om cu o credință puternică. Adăugat la aceasta bunătate creștină, smerenie și o minte interesantă și îl aveți pe Carlos Puyol Buil. Născut în Spania, Carlos a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial. Dictatura politică, greutățile economice și foarte puținele oportunități au format în zilele sale de tinerețe un spirit nonconformist, cu viziune pentru un viitor mai bun. Cartea „Dar este un Dumnezeu în ceruri” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor