Acționând pe baza credinței

Tu vii înaintea mea cu sabie, suliță și cu pavăză, iar eu vin înaintea ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o. (1 Samuel 17:45)

Urmărește versiunea video aici.

El [David] s-a dezbrăcat de armura împăratului și și-a luat doar lucrurile lui, toiagul său de păstor și o simplă praștie. După ce a ales cinci pietre netede din pârâu și le-a pus în traista sa, cu praștia în mână a înaintat împotriva filisteanului. Uriașul înainta cu trufie puțin câte puțin, așteptând să dea piept cu cei mai puternici dintre războinicii lui Israel. Cel care-i ducea scutul mergea înaintea lui. Pe măsură ce se apropia de David, el n-a văzut decât un tinerel, un copil. Fața lui radia de sănătate, iar chipul lui zvelt, neprotejat de armură, expunea toate acele trăsături tinerești în contrast marcant față de proporțiile masive ale filisteanului.

Goliat s-a umplut de uimire și furie. Indignarea sa a izbucnit în cuvinte calculate, astfel încât să-l înspăimânte și să-l copleșească pe tânărul curajos din fața sa. „Ce, sunt câine”, exclamă uriașul, „de vii la mine cu toiege?” Apoi filisteanul a revărsat asupra lui David cele mai teribile blesteme cu toți dumnezeii pe care îi cunoștea. Apoi a strigat batjocoritor: „Vino la mine, și-ți voi da carnea ta păsărilor cerului și fiarelor câmpului.” Însă această amenințare trufașă n-a făcut altceva decât să inspire în acel tânăr și mai mult curaj și să aprindă în pieptul său și mai mult zel pentru a-l aduce la tăcere pe vrăjmașul poporului său. El nu a tremurat în fața campionului filistenilor. El era conștient că luptă pentru onoarea lui Dumnezeu și pentru eliberarea lui Israel, și inima sa era plină de credință, calm și speranță.

David a pășit în față și s-a adresat inamicului său într-un limbaj care era decent și elocvent în același timp. El a spus filisteanului: „Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză, iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel, pe care ai ocărât-o. Astăzi, Domnul te va da în mâinile mele, te voi doborî și-ți voi tăia capul; astăzi voi da stârvurile taberei filistenilor păsărilor cerului și fiarelor pământului. Şi tot pământul va ști că există un Dumnezeu în Israel.” – Signs of the Times, 10 august 1888

Ellen White
Ellen White
Comuniunea cu Dumnezeu încurajează gândurile bune, aspiraţiile nobile, percepţia clară a adevărului şi planuri de acţiune măreţe. Cei care îşi leagă astfel sufletul de Dumnezeu, sunt recunoscuţi de El ca fii şi fiice ale Sale. Ei se ridică mereu mai sus şi tot mai sus, dobândind o perspectivă clară asupra lui Dumnezeu şi asupra veşniciei, până când Domnul face din ei canale de lumină şi de înţelepciune pentru lume.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video