Apostolul Pavel

Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?” „Scoală-te”, i-a zis Domnul, „intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci.” (Faptele 9:6)

Apostolul Pavel este figura proeminentă a misionarismului bisericii primare. Din prigonitorul neînfricat și neobosit împotriva creștinilor, Saul din Tars devine unealta în mâna lui Dumnezeu, prin care Evanghelia ajunge foarte departe.

Saul din Tars, un evreu cu cetățenie romană, avea o poziție socială înaltă printre iudei. Studiase la una dintre cele mai bune școli ale vremii (Gamaliel) și se bucura de toată încrederea liderilor religioși. I se încredințase misiunea „ca, dacă va găsi pe unii umblând pe calea credinţei, atât bărbaţi, cât şi femei, să-i aducă legaţi la Ierusalim” (Faptele 9:1-2). Mergea spre Damasc plin de încredere în forțele proprii, în capacitatea de a discerne singur voia lui Dumnezeu. Într-un mod neașteptat, i Se descoperă Isus Hristos într-o „lumină din cer, a cărei strălucire o întrecea pe a soarelui” (Faptele 26:13). După ce realizează cu cine stă de vorbă, pune următoarea întrebare, pe care fiecare dintre noi trebuie să o rostească la un moment dat: „Doamne, ce vrei să fac?” (Faptele 9:6).

Este uimitor să observăm perseverența și credincioșia cu care Pavel împlinește tot ceea ce îi spune Dumnezeu ca răspuns la întrebarea sa. Ajunge la o relație atât de profundă cu Mântuitorul, încât poate să afirme că, pentru el, „a trăi este Hristos” (Filipeni 1:21), iar în dreptul nostru, al tuturor, „n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit” (1 Corinteni 2:2).

Ellen G. White afirmă: „Trăim în cea mai solemnă perioadă a istoriei acestei lumi. (…) Buna noastră stare viitoare și chiar mântuirea altor suflete depind de calea pe care o alegem acum. Avem nevoie să fim călăuziți de Duhul adevărului. Orice urmașal lui Hristos trebuie să întrebe cu sinceritate: „Doamne, ce vrei să fac?” (Tragedia veacurilor, p. 601)

Te îndemn să îți faci timp pentru sufletul tău și să stai înaintea lui Dumnezeu punând această întrebare. Fă ca răspunsul Lui să devină cel mai important lucru din viața ta. El să te binecuvânteze și să te călăuzească!

Geo Mogheri, pastor, Conferinţa Transilvania de Sud

365 repere
365 repere
Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video