Soacra lui Petru

S-a atins de mâna ei și au lăsat-o frigurile; apoi ea s-a sculat și a început să le slujească. (Matei 8:15)

Astăzi vom poposi în modesta casă a lui Petru, din Capernaum. Este o zi de Sabat. Împreună cu soția sa și cu toți credincioșii din oraș, merg la sinagogă, unde, ca un cerb însetat, sorb cuvintele Celui ce este Apa vie și Pâinea vieții. Acasă rămâne doar soacra sa, deoarece este bolnavă de friguri mari, boală ce ar putea fi malarie, conform sugestiei doctorului Luca.

Pentru că în Scriptură nu ne este descoperit numele soacrei lui Petru, îmi place s-o numesc „mama dulce”, așa cum se obișnuiește în unele zone ale țării. Faptul că Petru locuiește împreună cu soția și soacra sa denotă noblețe, respect și prețuire de ambele părți. Nu sunt numeroase astfel de familii ideale; ele sunt minuni ale harului ceresc.

După terminarea serviciului divin de la sinagogă, Petru Îi prezintă Marelui Medic cazul soacrei sale. Fără ezitare, El pleacă împreună cu Petru, cu soția lui, cu Iacov și Ioan (v. 29) spre casa unde Mântuitorul a găsit adeseori mângâiere și încurajare. Iată, au ajuns!

„Scumpă mamă”, – i se adresează Petru. „Am o veste mare pentru tine!”

Deodată, ochii i se luminează și un zâmbet de speranță înflorește pe fața ei.

„Spune, fiul meu, te ascult.”

„Iată, Marele Medic a venit la noi și este dispus să trateze cazul tău.”

Cu farmecul înfățișării Lui și cu bunătatea inconfundabilă, Domnul Hristos Se apleacă spre ea, așa cum fac doctorii cu suflet și împreună-simțire față de pacienții lor. O apucă de mână și o ajută să se ridice. Contactul cu puterea divină, prin credință, i-a revigorat tot trupul și „mama dulce” începe să le slujească: le pune masa și apoi le oferă un loc de odihnă.

Seara, după apusul soarelui, casa lor devine cabinet medical pentru toți bolnavii care se adună în fața ușii (v. 32). Parcă o văd pe „mama dulce” cum iese, slujind: îl întâmpină pe fiecare, povestindu-i propria experiență și inspirându-i curaj.

O admir pe „mama dulce” a lui Petru, care slujește cu dragoste și altruism tuturor. Ea țese cu fir de aur filigranul armoniei în căminul ei și răspândește parfum de Galaad în jurul ei.

Vrei să fii și tu o „mamă dulce” pentru nora sau ginerele tău, o imagine vie cu care și îngerii să se delecteze?

Magdalena Toma, Arad

365 repere
365 repere
Zilnic vom medita asupra istoriei unor sfinţi sau păcătoşi, profeţi sinceri sau falşi, oameni altruişti sau răzbunători. De fapt, experienţa acestor eroi ai Bibliei este şi experienţa noastră zilnică. Este lupta dintre bine şi rău, lupta dintre Dumnezeu şi Satana. „365 de repere biblice” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor