Ziua a șaptea

„Ţine ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti, cum ţi-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău.” Deuteronom 5:12

Johny a plecat de acasă într-o duminică dimineaţa, pentru a participa la şcoala duminicală. El avea în mâna sa două monezi de 10 cenţi; una pentru Domnul, şi una pentru o îngheţată pe drumul spre casă. Când să treacă strada a alunecat, şi una dintre monezi s-a rostogolit în canalizare. Lui Johny i-a părut foarte tău că moneda Domnului a sfârşit în canalizare, şi tocmai atunci un prieten care nu se ducea la şcoala duminicală a trecut pe lângă el. După scurtă vreme amândoi au căzut de acord că mama lui Johny nu va şti niciodată ce s-a întâmplat aşa că ei au plecat la pescuit împreună. În ciuda eforturilor sale şi a plănuirii exacte a timpului, el a ajuns acasă un pic cam târziu, şi în scurtă vreme mama a aflat toată istorisirea.

Drept pedeapsă, mama l-a trimis în camera sa să citească porunca a patra de 50 de ori. Johny a început să citească: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile, şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău.” După ce a citit-o de câteva ori o ştia deja pe dinafară. Cuvintele parcă-i sfredeleau mintea, şi când a terminat, el a hotărât să nu mai meargă niciodată la pescuit duminica.

După câteva săptămâni, învăţătorul a cerut elevilor să spună zilele săptămânii în ordine. Johny s-a oferit ca voluntar. El s-a ridicat în picioare şi a început să recite: „Luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică.” învăţătorul a zis: „E destul de bine, dar ai făcut o greşeală. Duminica este prima zi, iar sâmbăta este ziua a şaptea. Mai încearcă o dată.” Johny a ezitat puţin şi apoi a început din nou: „Luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică.” Din nou învăţătorul i-a cerut să înceapă cu ziua întâi, dar el a recitat la fel ca şi de prima dată. Pe un ton foarte sever învăţătorul i-a spus să rămână în clasă după ore. Dar Johny i-a zis: „Domnule învăţător, dacă dimineaţa ai fi citit porunca a patra de câte ori am citit-o eu, atunci ai şti că lunea este prima zi a săptămânii, iar duminica este a şaptea!” Este clar că cineva greşea aici. Cineva încercase să schimbe lucrurile.

S-a prezis de multă vreme că va veni ziua în care oamenii vor încerca să schimbe sfânta zi a lui Dumnezeu. Da, Isus a pus un mare preţ pe Sabat. Acesta este motivul pentru care Satana şi-a dat toată silinţa să creeze o contrafacere. În Luca 4:16 ni se spune că a se închina în ziua Sabatului, era un obicei pentru Isus. Dacă vrem să urmăm exemplul şi învăţătura lui Isus, acesta va deveni şi obiceiul nostru.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor