Stăpânit de Duhul Sfânt

„Domnul mi se arată de departe: Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea te-am atras cu bunătatea mea!” Ieremia 31:3 (versiunea King James)

„Când sufletul se predă lui Hristos, o nouă putere ia în stăpânire inima… Sufletul care va fi stăpânit în felul acesta de puterile cereşti nu va putea fi doborât de atacurile Satanei” – Hristos Lumina Lumii, pag. 324. Sună aceasta ca o veste bună? Noi poate nu înţelegem exact tot ceea ce înseamnă locuirea lui Hristos în noi, călăuzirea Lui, faptul că El lucrează în noi şi voinţa şi înfăptuirea. Dar trebuie să fim mulţumitori că ni se oferă această alegere. Eu trebuie să recunosc sincer că nu sunt de loc fericit cu felul în care mă comport când sunt despărţit de Hristos. Dar sunt mulţumitor pentru biruinţa, puterea, şi ascultarea care mi se oferăe atunci când mă supun călăuzirii lui Hristos.

„Cel mai înalt simţământ al libertăţii poate fi găsit numai în schimbarea care are loc atunci când sufletul se predă lui Hristos… Singura condiţie sub care libertatea este cu adevărat posibilă pentru om este de a deveni una cu Hristos.” Ibidem, pag. 466. Cum este posibil să fii liber şi în acelaşi timp să fii stăpânit? Răspunsul poate fi găsit într-un singur cuvânt cheie: iubire. Stăpânirea exercitată din iubire determină pe o persoană să facă ceea ce nu ar fi făcut dintr-un niciun alt motiv, şi pe deasupra să-i placă să fie stăpânit! Si nu numai să-i placă lucrul acesta, dar să fie entuziasmat de ideea aceasta.

Într-o dimineaţă mă bărbieream pe când fiica mea care pe atunci avea patru ani a venit la mine şi mi-a zis: „Tăticule, am nevoie de o pisicuţă cu ochi albaştri.” Drept să vă spun mie nu-mi plac pisicile. Nu-mi plac când vin şi se lipesc de mine fără să fie invitate. De asemenea nu-mi place când se bat noaptea şi mă ţin treaz. Dar fiica mea încă nu băgase în seamă ce animale nesuferite erau pisicile! Si eu am răspuns: „Și unde vrei să ţii pisica?” Ea mi-a zis: „În camera mea.” Atunci eu am văzut imediat o posibilitate de scăpare. „Tu nu poţi să ţii o pisică în camera ta – acolo nu este niciun loc pentru o pisică, cu dezordinea care este acolo!” Fiica mea a dispărut şi eu m-am gândit că avusesem ultimul cuvânt. Dar încă înainte de a termina cu bărbieritul, ea s-a întors, m-a luat de mână şi m-a condus în camera ei. Niciodată nu am văzut atâta ordine în camera ei. Nici acum nu ştiu ce a făcut cu toate lucrurile care erau acolo într-un timp atât de scurt. Dar camera arăta impecabil. Într-o încercare finală de a o determina să-şi schimbe planurile am zis: „Luana, tu ai făcut ordine în camera ta pentru că vrei o pisică cu ochi albaştri, sau pentru că-l iubeşti pe tatăl tău?” Și ea mi-a zis: „Pentru că vreau o… pentru că-l iubesc pe tata!” De atunci întotdeauna a fost în casa noastră o pisică albă cu ochi albaştri! Iubirea este elementul cel mai important în stăpânire.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video