Neprihănirea prin legătura personală

„Si să-L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să mi fac asemenea cu moartea Lui.” Filipeni 3:10.

A venit ca o surpriză pentru mii dintre noi, descoperirea că asigurarea și siguranța vieții veșnice se bazează pe relația noastră personală cu Hristos. De aceea întrebarea „Îl cunoști?” este atât de importantă. Întrebarea nu se referă la a ști ceva despre El ci, a-L cunoaște pe EL

În Romani capitolul 5 se vorbește despre darul neprihănirii. Dacă acceptăm astăzi darul Lui dar nu rămânem în El, ce se va intâmpla cu darul? „Nici o ființă omenească nu poate fi neprihănită dacă nu are credință în Dumnezeu și nu menține o legătură vie cu El.” Mărturii pentru predicatori, pag.367.

Dacă Dumnezeu ne aruncă astăzi toate păcatele în fundul mării, dar dacă până la revenirea Sa noi nu mai păstrăm legătura cu El le va scoate El din nou din fundul mării? Ne va lua neprihănirea înapoi? Oare ce voia să spună Isus prin această declarație din predica de pe Muntele Fericirilor. „Noi putem fi desăvârșiți în sfera noastră așa cum Dumnezeu este în a Lui?” pag. 77. Este neprihănirea Lui împrumutată? Este un dar? Ori un târg? Ce anume este? Este permanentă sau nu?

Aș dori să ilustrez în felul următor: să presupunem că eu am un Cadillac Seville. Dar sunt necăsătorit. Aș dori să am pe cineva simpatic cu care să fiu împreună când îmi conduc Cadillacul. Problema se complică pentru că, cum aș putea să fiu sigur dacă tînăra este interesată de persoana mea ori de mașină? Până la urmă sunt sigur că o anumită tânără va ține la mine tot atât cât și la mașina mea, și acceptă propunerea mea. În ziua când ne căsătorim, ea mă va avea atât pe mine cât și mașina mea Aceasta vine împreună cu mine. (Nu mă încurcați acum cu legile căsătoriei din statul dumneavoastră; eu vorbesc pe baza celor valabile în statul meu). Sper că atunci când ea mă alege, o face pentru totdeauna. Cât timp ea continuă să mă aleagă, are și Cadillacul. Dar dacă vreodată va alege să se despartă de mine, să rupă legătura noastră, ea nu va mai avea nici Cadillacul.

Îndreptățirea nu este niciodată independentă de Isus Hristos. Nu există neprihănire fără Isus.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor