Mântuire pentru toți

„Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat.” Tit 2:11.

Aș dori să mă gândesc astăzi la faptul că Dumnezeu este interesat în mântuirea fiecărei persoane pe care El a creiat-o. „Harul lui Dumnezeu care aduce mântuirea a fost dat tuturor.” „Duhul lui Dumnezeu este dăruit fără plată pentru ca oricine să poată avea dreptul la mântuire. Astfel Hristos, „adevărata lumină”, „luminează pe orice om care vine în lume” (Ioan 1:9). Oamenii pierd mântuirea din cauza refuzului lor voit de a primi darul vieții.” Marea Luptă, pag. 262. Îngeri din cer sunt trimiși în lungul și-n latul pământului, căutând să mângâie pe cei întristati, să ocrotească pe cei în primejdie, să câștige inimile oamenilor la Hristos. Niciunul măcar nu este neglijat sau trecut cu vederea. Dumnezeu nu se uită la fața omului, ci El se îngrijește în mod egal de toate sufletele pe care le-a creat.

Trebuie să renunțăm la ideea că, de exemplu, pentru că un membru al comunității și-a lăsat canarii să cânte prea tare, iar eu n-am putut dormi, m-am descurajat, și m-am amărât, și prin urmare voi fi pierdut. Trebuie să renunțăm la ideea că cineva poate fi pierdut pentru că unii din membrii bisericii cresc iarbă de Bermuda în curțile lor. La o parte cu ideea că dacă cineva care stă pe rândul de vis-a-vis în biserică nu mi-a zâmbit, eu am pierdut experiența părtășiei. Planul de mântuire al lui Dumnezeu este mai adânc și mai larg decât toate acestea. El implică chestiuni mult mai importante.

Dumnezeu este hotărât ca, din moment ce El – și nu părinții noștri – este responsabil de venirea noastră pe lume, că din moment ce El este un Dumnezeu al dragostei, al cinstei și al dreptății, El nu ne va ascunde nimic din ceea ce trebuie să cunoaștem.

Când Hristos a trăit pe acest pământ, conducătorii evrei I s-au împotrivit și L-au respins pe tot parcursul lucrării Sale. Ei au căutat continuu o modalitate prin care să-L prindă cu vorba, o metodă de a scoate pe oameni de sub influența Sa, vreo cale posibilă de a opri minunile Sale, de a-I reduce învățătura la tăcere. „Totuși influența convingătoare a Duhului lui Dumnezeu nu i-a părăsit, și ei au trebuit să înalțe o grămadă de bariere pentru a se opune influenței Lui.” Hristos Lumina Lumii, pag.322. Dumnezeu nu se schimbă, și El este tot atât de hotărât să ne câștige pe fiecare dintre noi astăzi.

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor