Cineva care semăna cu Fiul Omului (a doua parte)

M-am întors să văd glasul care-mi vorbea. Şi, când m-am întors, am văzut ŞAPTE SFEŞNICE DE AUR. Şl, ÎN MIJLOCUL CELOR ŞAPTE SFEŞNICE, PE CINEVA CARE SEMĂNA CU FIUL OMULUI, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur. (Apocalipsa 1:12-13)

Am observat ieri că acest concept al „Fiului omului” în mijlocul sfeşnicelor de aur evocă imagini din legământul Vechiului Testament. Un aspect major al legământului Vechiului Testament seamănă cu ceea ce am numi astăzi „un contract”, într-un „legământ”, două părţi intră într-un anumit tip de relaţie – pentru a construi o casă, pentru a se căsători, pentru a merge la şcoală.

Un aspect interesant al legământului Vechiului Testament este partea despre „binecuvântări” şi „blesteme” (Deuteronomul 28). Deşi un asemenea limbaj sună ciudat în zilele noastre, ideea în sine nu este. Dă-mi voie să ilustrez.

Cu câţiva ani în urmă, podul din oraşul în care m-am născut s-a prăbuşit. A fost un lucru îngrozitor pentru comunitate, deoarece a izolat sectorul de afaceri din centrul comercial. Şi acest lucru a cam distrus economic locul. Comercianţii nu mai aveau clienţi. Nu numai asta, dar era necesar să ocoleşti peste 10 km pentru a trece dincolo de un râu care avea o lărgime de doar câţiva metri.

Situaţia era atât de disperată, încât, atunci când Departamentul de Transporturi a făcut un contract pentru un nou pod, liderii comunităţii au spus: „Trebuie să puneţi o dată pe acel contract.” Autorităţile au stabilit ca podul să fie construit până pe 26 mai, aproximativ 9 luni mai târziu. Liderii comunităţii au adăugat „binecuvântări şi blesteme” în contract. Dacă podul era terminat înainte de termen, constructorii primeau pentru fiecare zi câştigată 10 000 de dolari în plus. Şi pentru fiecare zi de întârziere 10 000 de dolari erau opriţi din plata finală. Constructorii au terminat podul pe 1 mai, cu 26 de zile mai devreme!

Vestea bună a Evangheliei este că Dumnezeu, prin Hristos, deja a adus la îndeplinire obligaţiile legământului la cruce şi la înviere (Faptele 13:32-33; 2 Corinteni 1:20). Pentru aceia care se află în relaţie cu Isus, legământul nu conţine nimic de care să ne temem. Făgăduinţele lui Dumnezeu sunt disponibile fără plată în Hristos. Putem avea siguranţă în relaţia noastră cu El.

Mulţi creştini sunt nesiguri. Ei nu ştiu dacă au făcut suficient sau dacă sunt împăcaţi cu Dumnezeu. Acestora, Isus le spune: „Sunt aici, printre voi.” Sunt aceste biserici perfecte? Au făcut ele toate lucrurile corect? Nu. Este foarte clar că sunt imperfecte. Totuşi El continuă să meargă printre acele sfeşnice ca Dumnezeul credincios al legământului, care este mereu acolo pentru poporul Lui.

Scump Isus, cred că sacrificiul Tău este suficient pentru a mă salva. Fă ca acest concept să fie real pentru mine astăzi!

Moris Venden
Moris Venden
Moris Venden, în cartea „Nici o zi fără Isus” Îl prezintă pe Mântuitorul nostru într-un fel care poate determina o schimbare totală a vieții. Este o soluție foarte bună pentru cei care își drămuiesc foarte bine timpul, nu ca un substitut al legăturii, ci ca o rampă de lansare spre o legătură cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor