INIMA CURATĂ ȘI CONSECVENTĂ

O! De ar rămâne ei cu aceeași inimă ca să se teamă de Mine și să păzească toate poruncile Mele, ca să fie fericiți pe vecie, ei și copiii lor.
Deuteronomul 5:29

Circulă o ilustrație, mai veche, prin tezaurul mostrelor de înțelepciune din vremuri mai puțin plăcute. Când Berlinul era împărțit între Occident și comunism, zidul Berlinului a devenit faimos pentru imaginea de ansamblu a Cortinei de Fier. Se spune că cei din Est au pregătit un sac plin de mizerii și resturi de mâncare. L-au legat și apoi l-au aruncat peste zid celor din Vest. Era un mod ieftin de a transmite mesajul neprețuirii față de ceilalți.

Ca răspuns, cei din Vest s-au consultat între ei și s-au decis să pregătească un alt sac. De data aceasta au pus în el lucruri de strictă necesitate pentru familiile din Est. Au legat sacul și au atașat de sac un mesaj simplu: „Fiecare dă ce are!”

Ca să poți transmite mai departe un set de valori nestricăcioase, ai nevoie de o inimă capabilă să conserve standardele divine. O inimă care să se teamă de autoritatea lui Dumnezeu și să distribuie prin empatie dragostea lui Isus printre oameni. Poți arunca în viitor saci plini de gunoi sau poți, printr-o inimă aleasă și curată, să strângi bunuri necesare generațiilor care vin după tine. Nu vorbesc de bunuri materiale, ci de bunurile principiale. Vorbim despre moștenirea lui Isus. Despre caracteristicile umane care fac viața omului fericită.

Roagă-te să poți trăi cu o inimă curată.

Provocare: Scoate din inima ta valori care să aducă fericire celor din jur.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor