TĂRIA INIMII

Fiți tari și arătați-vă oameni de inimă!
2 Samuel 13:28 u.p.

Sunt copleșit de rolul uimitor pe care îl are inima în funcționarea trupului, dar și în limbajul nostru comun. Corpul este irigat prin puterea inimii. Caracterul puternic manifestat de oameni este comparat cu inima tare. Pentru noi, prin inimă, transmitem ideea vieții, a puterii sau a sentimentelor nobile și valoroase.

Funcția inimii se descoperă în momentele în care trupul nu mai poate reacționa. Atunci ne dăm seama de rolul covârșitor în echilibrul vieții. De aceea, Absalom a cerut celor implicați în proiectul lui să dovedească tăria lor prin folosirea inimii ca metaforă. Ne arătăm capacitatea de luptă prin angajarea sentimentelor ce clocotesc în inimă. Inima își are partea ei de tărie în echilibrul curajului și al realizărilor tale.

Tu nu ești angajat în proiecte nefaste, ca Absalom, sau grupul din preajma lui, dar cu siguranță folosești inima ca o metaforă pentru a descrie puterea cu care trebuie să abordezi evenimentele sau situațiile complicate din viața ta. Ai nevoie de izvorul inimii ca să poți duce la capăt planurile tale. În adâncurile nevăzute se tranșează viitorul tău. Îți sugerez, asemenea lui Absalom, să dovedești tăria ta nu prin exercițiile musculare, nici prin capacitățile ideologice sau prin carisma frumuseții. Arată-ți tăria prin folosirea inimii. Universul interior trebuie să devină forța acțiunilor tale.

Roagă-te ca Dumnezeu să stăpânească inima ta.

Provocare: Lasă inima să fie folosită de Duhul Sfânt!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor