CONTINUĂ ÎN CIUDA OPOZIȚIEI

Alexandru, căldărarul, mi-a făcut mult rău. Domnul îi va răsplăti după faptele lui. Păzește-te și tu de el, pentru că este cu totul împotriva cuvintele noastre.”
2 Timotei 4:14-15

Nu știu ce i-a făcut Alexandru lui Pavel. Apostolul avea motive să fie necăjit, fiind întemnițat s-a trezit și cu un opozant. Orice i-ar fi făcut, un fapt este cert: Pavel avea de trecut peste bariera împotrivitorilor.

Amintește-ți cuvintele usturătoare de care ai avut parte în copilărie și poate chiar acum, la tinerețe. Îți poți aminti momentele în care toți se coalizau împotriva ta? De pierderea de popularitate, când strigau în gura mare: „Nu mai ești prietenul/prietena noastră?” Experimentezi un sentiment de respingere și suferință interioară. Nu este deloc plăcut să avansezi prin viață fiind nevoit să străpungi linia dură a opoziției.

Ai observat ce sfat are de dat Pavel lui Timotei? În niciun caz Pavel nu îi spune să se retragă de pe scenă. Nu îi propune să se închidă în el însuși ca un melc sau să ridice ziduri de apărare. Dacă vei face așa ceva, vei deveni și mai singur.

Pavel îi cere să fie vigilent. Să-și păzească persoana. Cu alte cuvinte, continuă să înaintezi, dar cu precauție și veghere. Cel mai bun remediu pentru opoziție este continuarea drumului. Fă acest pas cu Dumnezeul în care crezi. Nu renunța chiar dacă toți s-ar ridica împotriva ta.

Roagă-te să poți trece peste împotrivire.

Provocare: Păzește-te de cei care îți vor răul.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor