SCOATE-ȚI IDOLII

Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: „Scoateți dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă și schimbați-vă hainele.”
Geneza 35:2

Una dintre experiențele vieții mele am trăit-o în Italia. Soția a fost pionul principal în mâna lui Dumnezeu. Îmi amintesc că era dimineață când am ajuns acasă. Pe fotoliul casei era pus televizorul și soția mi-a spus fără ezitare: „Ori îl vindem, ori îl ducem la tomberon.” Am înțeles mesajul ei. Acea cutie magică a reușit să-mi capteze atenția atât de mult, încât nu mai aveam timp pentru copil, soție și chiar pentru mine însumi.

Mi-a căzut greu. Mulțumesc Domnului pentru puterea de care a dat dovadă iubita mea. A sesizat idolul care s-a ascuns în casa noastră. Tot ceea ce îți captează atenția deturnând viața ta de la lucrurile importante și semnificative ale vieții devine un idol.

Iacov și-a chemat familia la acțiune. Erau pe cont propriu. Au plecat de la Laban, iar acum pericolul de a trăi împărțiți între călătoria spre casă și idolii de care erau legați atinsese cote alarmante. Le-a cerut tuturor să se dezlipească de idolii periculoși. Iacov i-a îngropat în pământ.

Nu cunosc idolii nimănui. Știu doar că fiecare tânăr este capturat de idoli personalizați, după plăcerile fiecăruia. Treci la acțiune! Acum ai posibilitatea să scapi de povara lor. Dumnezeu este lângă tine, cere-I puterea de a face acest lucru.

Roagă-te să primești ajutorul lui Dumnezeu ca să scapi de idolii din viața ta.

Provocare: „Îngroapă” cu Dumnezeu mâncătorii de timp din viața ta!

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video