TRĂIEȘTE „LA VEDERE”

Domnul i s-a arătat și i-a zis: „Umblă înaintea Mea și fii fără prihană.”
Geneza 17:2 u.p.

Ai auzit probabil de „viață dublă”. Sunt în plină lectură a cărții Sodoma, scrisă de  Frederic Martel. Magnitudinea șocului este greu de măsurat. M-am așteptat la descoperiri noi, dar, în niciun caz la dimensiunea pe care am găsit-o în carte. Fără menajamente, autorul descrie într-un demers jurnalistic profesionist viața dublă a multor preoți de la Vatican. Cu siguranță, nu toți sunt în această situație. Titlul cărții, Sodoma, nu are nevoie de explicații. Cei mai mulți dintre ei sunt prinși între slujirea preoțească și căutarea plăcerilor carnale.

Efectul comun al celor implicați într-o astfel de conduită este sentimentul de culpă. Remușcările și căutarea evadării din realitatea obscură. Ajung în situația în care nu doar că se ascund de oameni, se trezesc ascunzându-se de Dumnezeu. Sentimentul de neîmplinire și pierderea stimei de sine îi confruntă fără rețineri. „Omul lui Dumnezeu” ajunge să pășească prin viață „fără Dumnezeu”.

A umbla înaintea lui Dumnezeu este o invitație la asumarea publică a vieții private. Nu poți trăi în două lumi paralele: cea reală și cea aparentă. Lasă ispita aceasta la gunoi. Asumă-ți cu verticalitate propunerea lui Dumnezeu și pune „la vedere” viața ta. Încearcă să fii o persoană credibilă pe care Dumnezeu poate conta. Este cel mai care dar pe care îl poți face vieții tale.

Roagă-te să trăiești echilibrat.

Provocare: Pune „la vedere” ceea ce faci „pe ascuns” prin ajutorul lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video