NICIODATĂ NU E PREA TÂRZIU

Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel Sfânt? Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu și spune adevărul din inimă.
Psalmii 15:1,2

Ascultă ediția audio aici.

Cu siguranță, la un moment dat, toți am simțit emoții și sentimente de tot felul, de la tristețe și ură la fericire și recunoștință. Fie chiar și trecătoare, toate își pun amprenta asupra caracterului nostru. Experiențele acumulate pe parcursul vieții ne modelează comportamentele.

Depresia în rândul vârstnicilor este des întâlnită. Am putea să ne întrebăm ce determină o persoană cu o vastă experiență de viață să aibă gânduri triste. Deseori, oamenii refuză să vorbească despre acest subiect de teama de a fi judecați. Însă, uneori, pacienții îmi povestesc despre încercările din viața lor, despre traiul îndurat cu un partener abuziv sau consumator de alcool, despre neajunsurile suportate sau despre nefericirea copiilor lor. Studiile ne arată că un mediu de viață necorespunzător, decesul soțului sau al soției, prezența bolilor cronice, problemele de natură financiară sau legate de îngrijire sunt factori care afectează sănătatea mintală a persoanelor vârstnice. Însă poate cel mai important factor determinant al depresiei la vârstnic este perspectiva asupra morții. Pentru cei care nu au făcut pace cu trecutul și prezentul lor, această perspectivă este terifiantă. În schimb, cei care L-au cunoscut pe Dumnezeu au credința că povara lor poate fi ușurată prin căință, iertare și rugăciune și, totodată, menținându-și vie speranța mântuirii.

Dumnezeu ne învață să găzduim în mintea noastră gânduri pozitive, să avem o inimă curată și să dobândim un caracter plăcut Lui, desăvârșit, pentru a căpăta binecuvântările cerești. Biblia arată că niciodată nu este prea târziu pentru a fi schimbați.

Ce schimbare aș putea să fac astăzi pentru a fi mai aproape de un caracter manifestat printr-o purtare nobilă?

Să încercăm în fiecare zi, cu pași mărunți, să schimbăm în comportamentul nostru manifestări nedemne de „cel ce va locui pe muntele Său cel Sfânt”.

 

autor: Valeria Mădălina Alecu-Mihai

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor