CU OCHII SPRE CER

Îmi ridic ochii spre munți… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul vine de la Domnul, care a făcut cerurile și pământul.
Psalmii 121:1-2

La vârsta noastră învățăm din puterea exemplului. Cel puțin sper că așa se întâmplă. Oamenii mari ai istoriei au fost la fel ca noi. Ceea ce îi deosebește de mulțimea obișnuită a fost capacitatea de a vedea lucrurile din unghiuri inaccesibile oamenilor simpli. Unul dintre bărbații puternici a fost președintele american Franklin Delano Roosevelt. A contribuit decisiv la înfrângerea Germaniei naziste, fiind singurul președinte american din istorie care a fost ales în funcție de patru ori consecutiv.

Te întrebi ce avea acest om deosebit? În niciun caz vreo rețetă secretă a deciziilor. Avea însă un mod de viață disciplinat. Unul dintre obiceiurile minuscule, dar care au o semnificație profundă, a fost legat de momentele dinaintea somnului. Avea obiceiul să iasă afară din casă împreună cu cel care îl slujea. Se oprea pentru o clipă și privea cerul. Întinderea de stele luminătoare. În liniște privea cu admirație frumusețea stelară. Apoi se întorcea spre însoțitorul lui și spunea: „Hai să mergem la culcare. Suntem mici!”

Te cunoști prin comparație. Pentru a nu greși, compară-te cu Creatorul. Vei avea măsura reală a înălțimii tale. Ajutorul tău este sus. Fixează-ți ca obiectiv orientarea interesului tău spre lucrurile înalte ale lui Dumnezeu. De acolo vei primi zilnic ajutorul de care ai nevoie.

Roagă-te pentru ajutorul lui Dumnezeu.

Provocare: Ridică privirea din pământ spre cer. Compară-te mereu cu Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor