ASIGURARE DE VIAȚĂ

Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, și îți vor izbuti planurile.
Proverbele 16:3

Când locuiam în Bistrița, în mod repetitiv, am văzut în fața instituției băncii din cartier o mașină specială. Mașina era deosebită prin felul în care a fost construită. Tot exteriorul mașinii era blindat, iar partea de sticlă, necesară vizibilității șoferului, era redusă. Modelul era predestinat doar pentru o singură funcție importantă: transportarea valorilor monetare ale băncii. Din cauza răufăcătorilor din libertate, bancherii și-au luat măsuri de protecție. Mașina blindată era asigurarea lor pentru un transport, în siguranță, spre destinație.

Gândește-te că tu, printre darurile importante primite la naștere, ai în mână darul vieții. Viața este definită de valoarea ei ireversibilă. Dacă nu o îngrijești, se va ruina. Dacă nu o protejezi, îți va fi vandalizată. Dacă o tratezi cu indiferență, s-ar putea să o pierzi. Asemenea valorilor monetare puse în mașina blindată, Dumnezeu este dispus să-ți asigure protecția pentru călătoria ta prin viață. Pentru asta, este nevoie să-ți arăți încrederea în puterea lui Dumnezeu.

Poți planifica multe lucruri, dar nu poți ocoli nevoia acută de siguranță. Nu trece nepăsător peste ocazia de astăzi. Înțeleptul a sesizat riscul unei conduite lipsite de responsabilitate. A unei vieți care se rostogolește spre bătrânețe fără a avea de partea ei asigurarea puterii divine. Pune stavilă acestui mod de a planifica viitorul.

Roagă-te pentru izbândă în plan moral.

Provocare: Pune în mâna lui Dumnezeu planurile și viața ta.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video