CU OCHII PE CE ESTE ÎNAINTE

Fraților, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, și aruncându-mă pe ce este înainte…”
Filipeni 3:13

Există curse speciale de ogari. Ogarii sunt o rasă de câini a căror caracteristică relevantă este viteza și văzul. Au capul alungit și picioarele lungi. Acesta este atuul lor pentru cursele de viteză.

În ciuda calităților lor atletice și a pregătirii pistei, organizatorii au grijă să monteze în lateral și motivația pentru ogari. Pe marginea pistei este construită o instalație pe care este montat un iepure fals în miniatură. La startul cursei, iepurele fals este acționat de mecanism și se mișcă rapid. Cu un iepure în fața cursei, ogarii sunt motivați să alerge rapid. Nimic din ce se întâmplă în jurul lor nu-i mai captivează în afară de iepurele (fals) ce aleargă nestingherit în fața lor.

Departe de a intra în comparație cu o cursă de ogari, Pavel revendică un principiu al reușitei. Focalizarea pe ce urmează, fără întreruperi, este o constantă a performanței. Cei care pot să-și urmărească obiectivele, fără sincope, au șanse să câștige. Indiferent de unde pornești cursa, ține ochii ațintiți spre ceea ce este înaintea ta. Te întrebi ce poate fi? Nu e doar ziua de mâine, sau anii care urmează. Înaintea ta este profilul de om ce poți deveni dacă vei urmări viața lui Isus. Nu te uita înapoi, ci pune ochii pe Isus.

Roagă-te să poți privi mereu înainte spre Isus.

Provocare: Focalizează-te pe modelul vieții lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor