CAUTĂ TĂRIA SCOPULUI

Îngerul Domnului a venit a doua oară, l-a atins și a zis: „Scoală-te și mănâncă, fiindcă drumul pe care-l ai de făcut este prea lung pentru tine.”
1 Împărați 19:7

La un dineu pregătit de președintele american Bill Clinton, subiectul discuției a fost politica despre avort. Printre cei prezenți s-a numărat și Maica Tereza. Femeie simplă, și-a atras atenția datorită activității derulate printre oamenii săraci din Asia. De data aceasta a fost rugată să spună și ea câteva cuvinte despre avort. Consecventă cu mesajul ei despre viață, nu a ezitat în fața invitaților să proclame valoarea vieții. A stârnit rumoare printre oamenii politici, ai dreptului și diplomați. Agenda lor dedicată găsirii variantei pro avort a fost dată peste cap.

Cineva l-a abordat de Bill Clinton rugându-l să intervină după Maica Tereza pentru a contrabalansa argumentul ei. Răspunsul președintelui a fost simplu și clar: „Cum aș putea vorbi împotriva unei vieți trăite așa de bine?!”

Viața este un drum. Ilie a fost invitat să mănânce și să pornească la drum. Maica Tereza a pornit pe un drum al scopului bine definit: valorificarea vieții. A lucrat fără întrerupere pentru asta. Ilie a fost trezit din deznădejdea sa. Îngerul i-a arătat care este scopul drumului său. Tot ce trebuie să faci azi este să îți definești scopul pentru care trăiești. Există o tărie incredibilă în scop. Ascultă ce are să-ți spună Dumnezeu și pornește cu un scop înalt în viața ta.

Roagă-te să deslușești scopul vieții tale.

Provocare: Trăiește țintit. Urmărește scopul înalt al vieții din perspectiva lui Isus.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor