DESPRINDEREA DE CEEA CE ESTE „FAMILIAR”

Domnul zisese lui Avram: „Ieși din țara ta, din rudenia ta și din casa tatălui tău, și vino în țara pe care ți-o voi arăta.”
Geneza 12:1

Cunoști experimentul în care o broscuță este aruncată într-o oală cu apă fierbinte. Imediat ce atinge apa, sare rapid afară. În schimb, dacă broscuța este pusă într-o oală cu apă rece, va începe să înoate liniștită. În pasul următor, oala cu apă rece unde este broscuța se va așeza pe foc. În timp, apa începe să se încălzească. Broscuța înoată liniștită adaptându-se din mers la condițiile noi de mediu. Apa ajunge să clocotească. În ciuda pericolului, broscuța nu mai sare afară. Va continua să înoate până când va muri.

În termeni similari, capacitatea ta de adaptare este incredibilă. Ține cont că impactul mediului din familie este crucial. Așa se naște familiarul. Atitudinea de obișnuință. Este tiparul conduitei nesupravegheate, derivate din liniștea lucrului familiar. Această formulă este periculoasă. Motivul?!

Tot ce este familiar tinde să sugrume obiectivitatea. Capacitatea de a analiza amplu și onest faptele și deciziile. Avram a fost rugat să părăsească formula tradițională din casa în care crescuse pentru a nu fi distrus de atitudinea familiară. Chemarea lui Dumnezeu este valabilă și în dreptul tău. Marile reușite sunt obiective și desprinse de atitudinea tipicului familiar.

Roagă-te pentru a asculta chemarea de astăzi a lui Dumnezeu.

Provocare: Desprinde-te de lucrurile familiare și caută obiectivitatea.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor