DECIZIA ÎNCREDERII ABSOLUTE

Și chiar dacă nu ne va scoate, să știi, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi, și nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălțat!
Daniel 3:18

Prietenii lui Daniel aveau de ales între o credință fără compromisuri sau o suspendare temporară a convingerilor lor în Dumnezeu. Relatarea Scripturii îi înfățișează pe tineri încrezători și fermi. Au preferat să se încreadă în Dumnezeu chiar dacă au fost aruncați în cuptorul aprins. Intervenția lui Dumnezeu a demonstrat tuturor, inclusiv împăratului, că încrederea neclintită în făgăduințele divine este mai puternică decât orice autoritate sau putere pământească.

Tu ai nevoie disperată să cunoști valoarea încrederii. Prieteniile tale, propriul statut și perspectiva viitorului tău sunt zone de conflict. Îndoiala și frica te fac să cedezi, să renunți la convingeri. Vorbele celor din jur te preocupă, mai ales dacă sunt despre percepția lor față de tine. Să treci printr-o situație similară celei pe care prietenii lui Daniel au trăit-o poate te-ar copleși. Astfel de momente au fost și vor mai fi. Adevărata lor miză este încrederea ta în Dumnezeu. Până unde mergi cu Dumnezeu? Ce loc ocupă El în deciziile și convingerile tale?

A sosit clipa să-ți evaluezi poziția. Rămâi să te folosești de expresia „din când în când” cu Dumnezeu sau vei schimba abordarea și vei trece la o „încredere deplină”? De fiecare dată când omul alege să se încreadă pe deplin în puterea divină, Dumnezeu Se descoperă într-un fel sau altul în viața umană.

Roagă-te pentru o încredere deplină.

Provocare: Învinge cu Isus orice îndoială din viața ta.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor