ROUA CA BINECUVÂNTARE

Să-ți dea Dumnezeu rouă din cer și grăsimea pământului, grâu și vin din belșug!
Geneza 27:28

Ascultă ediția audio aici.

Roua ca binecuvântare, din abundență pentru pământul însetat înseamnă bucurie pentru cel care așteaptă roade.

Este foarte important să știm să primim binecuvântarea pe care Dumnezeu este gata să o reverse. Dumnezeu știe să ofere cadouri copiilor Săi. El este dispus să reverse chiar din abundență tot ce noi avem nevoie. Sănătate din abundență, bucurii din abundență, viață din abundență este ceea ce Părintele ceresc revarsă peste noi.

Ne bucurăm de roua care cade atunci când pământul este însetat și când plantele au nevoie de apă! Știm să ne bucurăm de abundența plantelor și a florilor, care pentru noi sunt create. Eu mă bucur în fiecare zi când privesc grădina pe care o semăn cu drag și în final culeg roadele pe care bunul Dumnezeu mi le dă.

Când vizităm un salon de spital și vedem suferința și durerea de acolo, atunci cred că știm să apreciem sănătatea de care ne putem bucura. Știm noi să primim cadoul de la Dumnezeu? Primim noi cu o inimă deschisă, mulțumitoare ce ne oferă Dumnezeu în bunătatea Lui? Oare ce înseamnă abundență pentru tine?

Isaac știa ce înseamnă roua pământului și beneficiile ei, de aceea avea pregătită această binecuvântare pentru Iacov.

Există dovezi că practica zilnică a recunoștinței poate îmbunătăți sănătatea fizică.

„Limitele beneficiilor recunoștinței pentru sănătate constau de fapt în cât de multă atenție acordați sentimentului și practicării recunoștinței”, a declarat neurologul Glenn Fox.

Oamenii recunoscători tind să se recupereze mai repede după traume și răni.

Să învățăm să primim binecuvântările cu inima deschisă, să fim recunoscători pentru ele și să facem parte și altora din ele. Când știm să dăm din ce avem și celor din jurul nostru, o să vedem mulțumirea lor, și binele făcut se va revărsa din abundență peste sufletul nostru.

Roadele le vom culege cu bucurie, și inima noastră va fi plină de recunoștință față de Cel care revarsă peste noi din belșug tot ce are pentru noi.

Astăzi mulțumește-I lui Dumnezeu pentru binecuvântările abundente pe care ți le-a oferit și caută să fii ca o rouă binecuvântată pentru cei pe care-i vei întâlni!

 

autor: Elena Nineta Circa

Armoniile vieții sănătoase
Armoniile vieții sănătoase
Sănătatea noastră este un dar de care suntem responsabili. Este un privilegiu, dar este și o luptă pe care trebuie să o dăm în fiecare zi cu acele obiceiuri care nu ne îngăduie să ne bucurăm de viața fericită pe care Dumnezeu a pregătit-o pentru noi. Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, te așteptăm alături de noi în această călătorie de 366 de zile! Ne dorim ca, la final, viața ta să fie la fel de fericită cum a fost a paraliticului de la Betesda!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video