LUMINA MÂNTUITOARE

Acolo nu va mai fi noapte. Și nu vor mai avea trebuință nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Și vor împărăți în vecii vecilor.
Apocalipsa 22:5

Dintre toate dorințele spuse sau nespuse, una depășește orice tărâm al imaginației. Dorința de a trăi. Dorința de a te bucura de viață lungă, nevătămată de scurtcircuitul bolii sau al neputinței. Oamenii au căutat-o. Unii au trudit cu sudoare și sacrificii enorme. Nu știu dacă pentru tine această căutare are relevanță. În final, mai puțin contează cum te poziționezi, ceea ce rămâne este faptul că dorința de a trăi nu este străină de tine.

Vestea bună, care nu ține de o strategie elaborată în redacțiile de știri, e dată de fascinația profetică. Biblia nu te seduce cu panouri publicitare sau programe promoționale. Există o forță a mărturiei dată de istorie în persoana lui Isus. Declarațiile Lui sunt vrednice de luat în seamă pentru că nu putem scoate din producția liniei istorice evenimentele legate de Isus. În acest sens, apostolul Ioan arată viitorul în perspectiva paradisului în care viața poate ajunge. Poți fenta apelul la cer sau poți admite că merită să încerci. Poți lăsa bătrânii să urce la Dumnezeu sau poți încerca să testezi propunerea Evangheliei cu privire la tine. Dacă ai o conștiință activă și ineditul acestei provocări îți aduce neliniște, atunci nu-I trânti ușa în nas lui Dumnezeu. Lasă-L să-ți lumineze inima și spune-I un bun-venit, astăzi, în viața ta.

Roagă-te să primești susținere pentru viața veșnică.

Provocare: Întâmpină-L pe Dumnezeu cu reverență. Ascultă chemarea Lui.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor