DESCHIDE OCHII

De aceea zice: „Deșteaptă-te tu, care dormi, scoală-te din morți, și Hristos te va lumina.”
Efeseni 5:14

Care este primul lucru pe care îl faci când te trezești dimineața? Momentul în care treci de la somn la acțiune? Fără echivoc, este momentul când deschizi ochii. Acela este hotarul dintre omul care doarme și omul care se trezește. Deloc nesemnificativ, apostolul Pavel provoacă imaginația. Cum ar putea cineva să se bucure de lumină dacă refuză să se trezească? Crezi că ai putea să-ți astâmperi setea dacă refuzi să deschizi gura?

Există un sens al bunului logic. Cum poți tânji după satisfacție și binecuvântare cotidiană, să alergi sănătos și neafectat de balastul imoral al vieții când, cu obstinație, refuzi trecerea din faza de inconștiență în cea de conștiență. Sensul acesta este abordat de Pavel. Poți ciurui continuu fața albă a religiei și să comiți greșeala de a crede că Hristos este irelevant pentru nevoile tale. Sau… poți mișca lucrurile în viața ta. Oferă-I lui Isus ocazia de a te ajuta să te desprinzi de confortul dormitorului în care ai ascuns conștiința ta. Ce zici? Vrei să deschizi ochii și să pornești o aventură nouă în care să te descoperi așa cum nu ai crezut că poți să fii? Uite… încearcă azi să faci ceea ce nu ai mai făcut. Ridică-te din starea amorțită de rutină și vezi cât dinamism vei descoperi alături de Hristos.

Roagă-te să te poți trezi din rutina obișnuințelor.

Provocare: Introdu în agenda ta o valoare morală la care să lucrezi contant.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor